HTC EXODUS 1

HTC je danas objavio mogućnost ranog pristupa za svoj prvi blockchain telefon, ‘EXODUS 1’. Ova “early access” verzija uređaja može se nabaviti na adresi www.htcexodus.com pomoću kripto valuta (BTC ili ETH). Očekivani datum isporuke za tako naručene uređaje je decembar.

‘EXODUS 1’ pruža premijum performanse i kvalitet dizajna koji se očekuje od linije najboljih uređaja kompanije HTC i kombinuje ih sa blockchain tehnologijom i softverom koji je neophodan za pružanje iskustva upotrebe pametnog telefona doraslog modernom korisniku i novom dobu interneta.

HTC ‘EXODUS 1’ sadrži zaključanu oblast na telefonu koja je zaštićena od Android OS-a.). “Secure enclave” će čuvati ključeve vašeg kripto-sadržaja, bilo da su u pitanju valute ili nezamenjivi tokeni (non-fungible tokens – NFT) ili, u bliskoj budućnosti, svi vaši digitalni podaci.

HTC je razvio jedinstven mehanizam društvenog povraćaja ključa (Social Key Recovery) u slučaju da izgubite telefon ili vam ga ukradu ili ako zaboravite ključeve. To je jednostavan i bezbedan način za povraćaj ključeva koji su izgubljeni. On takođe osigurava da HTC ne čuva vaše ključeve na centralnoj lokaciji u bilo kom trenutku – vi sve vreme zadržavate njihovo vlasništvo. HTC vam dozvoljava da izaberete nekoliko pouzdanih kontakata i svako od njih mora da preuzme aplikaciju za upravljanje ključevima. Vaši ključevi se zatim dele pomoću tajnog algoritma za deljenje i šalju se ovim pouzdanim kontaktima. Ukoliko se javi potreba za tim, možete uspešno da povratite pristup svojim sredstvima.

Kako je ovo “early access” verzija uređaja EXODUS HTC poziva kriptografe i programere iz celog sveta da se pridruže EXODUS   zajednici i da pomognu u unapređivanju jačini ove bezbedne oblasti. Ključni element “early access” perioda je HTC-ov poziv zajednici da da povratne informacije i da doprinese unapređivanju novčanika i bezbednog skladištenja putem ‘HTC EXODUS (OFFICIAL)’ Telegram kanala.

 

„Prošlo je 10 godina od predstavljanja prvog Android telefona kompanije HTC i skoro 10 godina od predstavljanja Bitcoin-a i Genesis bloka. EXODUS 1 je osnovni element kripto-interneta. Da bi digitalna sredstva i decentralizovane aplikacije dostigle svoj potencijal, mi smatramo da će mobilne tehnologije morati da budu osnovna tačka distribucije. Radujemo se partnerstvu sa programerima u blockchain zajednici kako bismo realizovali ovu viziju,“ kaže Fil Čen (Phil Chen), direktor za decentralizaciju (DCO) u kompaniji HTC.

 

Kao dodatni korak u ojačavanju ove tehnologije, HTC će uskoro objaviti API-je koji omogućavaju nezavisnim programerima da koriste ‘EXODUS 1’ hardver za zaštitu ključeva i potpisivanje transakcija. HTC će objaviti Zion API za upravljanje ključem i SDK za novčanik partnerima koji su posvećeni istoj viziji –proširivanju blockchain ekosistema i izgradnji temelja bezbednosti i poverenja.

HTC proširuje blockchain ekosistem kreiranjem telefona koji je posvećen decentralizovanim aplikacijama i bezbednosti. Dolazak Bitcoin-a i Ethereum-a je sa sobom doneo ideju digitalne oskudice i nezamenjivih tokena (NFT-a). ‘EXODUS 1’ je značajan korak u kreiranju platforme i distributivnog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvene digitalne proizvode.