HTC U11

HTC je danas u Srbiji zvanično predstavio svoj najnoviji „flegšip“ model – HTC U11.

Ovaj pametni telefon kombinuje novu revolucionarnu interakciju stiskanjem uređaja sa zadivljujućim tečnim dizajnom, inteligentnim audio sistemom, neverovatnim kamerama i višestrukim virtuelnim asistentima. Domaćim kupcima HTC U11 će biti dostupan tokom juna.

„Pre 20 godina, u očekivanju sve intenzivnije razmene podataka, proizveli smo prvi uređaj koji je podržavao bežični prenos podataka i imao ekran osetljiv na dodir. Nekoliko godina kasnije taj uređaj je nazvan pametni telefon. Mi smo proizveli i prvi pametni telefon sa podrškom za 4G mreže, kao i prvi model sa Android sistemom. Danas, 2017. godine, u očekivanju 5G mreža pripremamo se za pametni telefon budućnosti i predstavljamo HTC U11“, izjavila je Petra Razić, regionalna direktorka HTC-a za regiju Adriatic, tokom predstavljanja najnovije perjanice HTC-a. i obeležavanja 20 godina poslovanja kompanije HTC.

„Smatramo da pametni telefon mora da ima tri glavne stvari: novi način interakcije između korisnika i uređaja, glasovne komande na telefonu bazirane na prirodnom govoru kao i novu generaciju multimedije kako bi korisnici mogli uživati u sadržajima koje vole“, istakla je Petra Razić i pozvala goste da isprobaju HTC U11.

HTC U11 nudi najnaprednije karakteristike ikad viđene u jednom pametnom telefonu, koje uključuju i:

  • HTC Edge Sense, sledeća generacija interakcije dodirom sa vašim telefonom.
  • „Tečni“ dizajn površine, zadivljujući, jedinstveni dizajn koji reflektuje vas.
  • HTC USonic, naše najnaprednije slušalice za potpuno ličan doživljaj zvuka sada imaju i sistem aktivne eliminacije buke (Active Noise Cancellation – ANC).
  • Neverovatne kamere sa najvišom ocenom ikad dodeljenom nekoj kameri u pametnom telefonu od strane nezavisnih stručnjaka1.
  • HTC Sense Companion, Google Assistant i Amazon Alexa pretvaraju vaš pametni telefon u još pametniji i korisniji uređaj2.

Sve zajedno, HTC U11 postavlja novi standard u vašim očekivanjima od pametnog telefona.

HTC Edge Sense predstavlja potpuno novu i revolucionarnu tehnologiju interakcije sa telefonom, jer je jednostavnim stiskom moguće fotografisati, otvarati Facebook ili bilo koju drugu vama omiljenu aplikaciju. Uz to HTC Edge Sense vam omogućava napredno upravljanje uz kraći i duži stisak koji pružaju dodatnu funkcionalnost. A kako je Edge Sense baziran na stvarnom pritisku na ivice uređaja, može se koristiti u skoro svim situacijama – dok nosite rukavice, kao i kada pada sneg ili kiša.

HTC U11 poseduje impresivnu „tečnu“ staklenu površinu koja je napravljena slaganjem visoko reflektujućih slojeva minerala na zadnjoj strani telefona. Na taj način, dobijen je novi, „bez ivica“, zakrivljeni dizajn koji se odlikuje čvrstoćom kao i živim bojama koje se prelivaju svakim vašim pokretom. S prednje strane se nalazi stakleni ekran dijagonale 5,5 inča (14cm) sa Quad HD rezolucijom koji pruža jasnu sliku živih boja i neverovatno realnu reprodukciju boja u bilo kojim uslovima osvetljenja, čak i na direktnom suncu. Na ovom ekranu nećete videti isečene slike ili izobličen prikaz na ivicama, koje možete sresti na zakrivljenim ekranima.

HTC U11 je otporan na vodu3, pa se ne morate plašiti prskanja, prosipanja ili padova u vodu.

HTC U11 dolazi sa najnovijom verzijom tehnologije HTC USonic, koja sada i eliminiše buku iz okoline (Active Noise Cancellation – ANC), a ima i mogućnost skeniranja vašeg unutrašnjeg uva pomoću napredne ultrazvučne tehnologije. Tako se dobija neverovatno lično iskustvo slušanja sa zvukom oblikovanim specijalno za vas. HTC BoomSound Hi-Fi Edition zvučnici su takođe poboljšani. Promenjen je dizajn zvučnika kako bi bili jači i sa boljim dinamičkim opsegom zvuka.

Na nezavisnom testiranju DxOMark4, HTC U11 je dobio najvišu ikad datu ocenu jednoj kameri u pametnom telefonu. HTC-ov sistem optičke stabilizacije slike i super brzi auto-fokus, poput onog u DSLR aparatima, u svim uslovima osvetljenja omogućavaju kameri da pravi oštre fotografije i glatke video snimke. Poboljšana je i ekspozicija proširenim dinamičkim opsegom, a tu je i HDR Boost koji daje jasniju, balansiraniju sliku.

Prednja kamera sada kombinuje visoku rezoluciju od 16MP i našu UltraPixel svetlosnu osetljivost kako biste dobili vrhunske selfije i noću i danju. Takođe koristi moćnu HDR Boost tehnologiju i eliminaciju šuma kao i glavna kamera.

 

HTC U11 poseduje čak tri inteligentna prijatelja: HTC Sense Companion, Google Assistant i Amazon Alexa2. HTC Sense Companion je sada pametniji nego ikad do sad, pa će tokom vremena upoznati vas i vaše navike, kako bi vam olakšao svakodnevne aktivnosti. HTC U11 radi na najnovijoj verziji Android operativnog sistema, koji uključuje i Google Assistant, korisnog ličnog asistenta koji koristi Google pretragu i servise. Ovaj model je i prvi telefon na tržištu sa glasovnim pristupom Amazonovom servisu Alexa. Ovaj servis je trenutno dostupan korisnicima u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj.

HTC U11 je prvi telefon koji će na svim tržištima, uključujući i srpsko, imati Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilnu platformu. U pitanju je osmojezgarni procesor neverovatnih karakteristika i izvanredne autonomije. Svaki HTC U11 ima UFS 2.1 koji uparen sa ekstremno brzim procesorom daje i najbrže memorijske rezultate.

HTC U11 poseduje 4GB RAM i 64GB prostora za čuvanje podataka, kao i dodatni microSD slot za dodatnu memoriju. Ovaj model takođe poseduje čitaš otiska prsta za dodatnu sigurnost i privatnost.

Dostupnost

HTC U11 će biti dostupan u Srbiji tokom juna 2017. Uz novi model se isporučuju jedinstvene Hi-Res ANC slušalice, USB-C na 3,5mm adapter sa ugrađenim DAC konverterom, Qualcomm Quick Charge 3.0 brzi punjač, zaštitna silikonska maska i krpica za čišćenje.