Na današnjem predstavljanju vrhunskih inovacija, nenadmašne upotrebljivosti i izvanrednog dizajna, HTC je prikazao HTC U12+.

Model U12+ je najveći i najsmeliji HTC-ov premium telefon ikad, sa velikim živopisnim ekranom od 6”, odnosa stranica 18:9, ali je i najlakši za korišćenje uz Edge Sense 2, koji omogućava intuitivan rad jednom rukom – pravljenje fotografija, pozivanje glasovnog asistenta ili šta god poželite da uradite. Jednostavno, ne postoji drugi telefon koji je tako velik, lep i lak za korišćenje kao HTC U12+.

Neke od karakteristika HTC U12+ telefona su:

Edge Sense 2: Novo iskustvo reakcije na dodir pretvara ivice U12+ u najjednostavniji i najintuitivniji način za interakciju sa telefonom. Novi Edge Sense zna koju ruku koristite, dajući vam slobodu da jednom rukom upravljate uređajem dvostrukim tapkanjem, da držanjem zaključate orijentaciju ekrana, napravite fotografije ili video stiskanjem bočnih strana, zumirate mapu, odnosno napravite kakvu god interakciju poželite.

Najbolje ocenjena dvostruka kamera: Po dve kamere na prednjoj i zadnjoj strani prave prekrasne umetničke fotografije sa bokeh efektom kao kod DSLR-ova. UltraSpeed Autofocus 2 uključuje automatski fokus sa faznom detekcijom i novi laserski autofokus, kako nikad ne bi propustili pravi trenutak, a HDR Boost 2 vam omogućava da napravite fantastične fotografije bez obzira na osvetljenje.

Glavna kamera ima 2x optički zum i 10x digitalni zum za fotografije, što znači da ste uvek spremni za krupan plan, dok vam Sonic Zoom pruža mogućnost „zumiranja“ zvuka ili glasa, što znači da ste vi istinski režiser scene. Sa automatskim zumom na jedan dodir, imate osećaj kao da se u vašem džepu nalazi Holivud. U12+ je toliko dobar da je dobio DxOMark ocenu 103, što je najviša ocena u klasi kod telefona sa dvostrukom kamerom.1

Najbolji ikad HTC BoomSound, USonic i Qualcomm® aptX™ HD zvuk: Neverovatan zvuk od koga će vam srce brže kucati, sa glasnijim nego ikad BoomSound zvučnicima i USonic bubicama sa aktivnim poništavanjem pozadinske buke, kako vas ništa ne bi uznemiravalo.

USonic se podudara sa jedinstvenom strukturom vašeg uha, kako bi savršeno oblikovao zvuk baš za vas, tako da možete čuti svaku notu savršeno jasno i svaki bassline sa gromoglasnom snagom. Za bežični audio koji nudi mnogo više od očekivanog, aptX je dizajniran da podrži 24-bitni Bluetooth audio visoke rezolucije.

Liquid Surface: U12+ ima još kreativniji dizajn sa ultra tankim okvirom oko ekrana i novim tasterima osetljivim na dodir, sa živim bojama, ni nalik onome što ste ranije videli.

Translucent Blue boja vam omogućava da se divite lepoti svog telefona, kako spolja tako i iznutra, Ceramic Black nudi izuzetno sofisticiran izgled, a Flame Red ima izvanredne nijanse koje se prelivaju, u najdinamičnijem izgledu koji je HTC ikad kreirao.

Snaga i performanse: Opremljen je sa Qualcomm® Snapdragon™ 845 platformom sa X20 LTE koji će proširiti način na koji ljudi vide, čuju i imaju interakciju sa svetom oko njih. Stvoren je da nadmaši očekivanja po pitanju performansi i poveže vas brzinama preuzimanja iznad Gigabitnog LTE-a, bez nepotrebnih kompromisa po pitanju trajanja baterije.

Sa 6 GB RAM i do 64 GB prostora za skladištenje podataka, U12+ prevazilazi snagu i performanse koje očekujete od mobilnog telefona. U12+ je takođe i „VR ready“ za Vive Focus (gde je dostupan) sa sinhronizacijom telefonskih poziva i notifikacija, a ima i režim ogledala, koji pretvara vaš pametni telefon u vaše lično VR pozorište.