huawei honor 10

Kompanija Honor lansirala je danas u Londonu Honor 10, svoj glavni pametni telefon za 2018. godinu, koji korisnicima donosi dve revolucionarne tehnologije – naprednu AI 2.0 tehnolgiju na kameri sa dvostrukim sočivom i 3D staklenu pozadinu da nano-optičkom površinom.

Pored toga što kameru sa zadnje strane telefona podržava AI 2.0 tehnologija, i 24MP prednja kamera Honora 10 je inteligentni selfi pratilac koji podržava 3D prepoznavanje lica, optimizuje detalje lica i detektuje preko stotinu tačaka na licu na nivou piksela, navodi proizvođač.

Stakleni dizajn Honora 10 se sastoji od 15 slojeva 3D stakla sa zadnje stranje i omogućava da se telefon sjaji u raznim bojama iz svih uglova, na prirodnom svetlu i u senci.

U saopštenju se navodi da će Honor 10 biti dostupan po ceni od 69.990 dinara od 15. maja na odabranim tržištima kao što su Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija, a uskoro slede i ostala tržišta.

Predsednik kompanije Honor rekao je da je većina telefona do 2016. godine bilo dostupno u samo tri boje: crnoj, beloj i zlatnoj.

Honor je uveo “Phantom Blue” u 2016. godine, “PhantomGrey” u 2017. godini, a sada izuzetnu Auroru, koja donosi pravu revoluciju u oblasti dizajna pametnih telefona, navodi se u saopštenju.