huawei

Kompanija Huawei dobitnik je Climate Solver 2020 nagrade Svetske fondacije za prirodu (WWF) za vodeće svetsko rešenje FusionSolar Smart PV u oblastirešavanjaproblema čiji uzrok su klimatske promene. Od kraja juna, Huawei Digital Power svojim klijentima je omogućio proizvodnju 403,4 milijarde kVh električne energije dobijene iz obnovljivih izvora, uštedevši 12,4 milijarde kVh potrošnje. Na taj način, smanjena je emisija ugljenika za 200 miliona tona, što je ekvivalent sadnje 270 miliona stabala.

Climate Solver ključna je komponenta Carbon Neutrality Action Leadership nagrade i deo je godišnjeg programa WWF-a za rešavanje klimatskih problema, koji je pokrenut 2011. godine u Kini. Program ima za cilj stvaranje povoljnih uslova za promociju klimatskih tehnologija sa revolucionarnim potencijalom. Pored toga, usmeren je na identifikovanje i odabir inovativnih rešenja sa niskim sadržajem ugljenika koja mogu doprineti zadržavanju globalnog prosečnog porasta temperature na ispod dva stepena Celzijusa.

Carbon Neutrality Action Leadership nagrada, koja je zvanično pokrenuta ove godine, osmišljena je tako da prepozna pojedince, timove i projekte sa izvanrednim učinkom u biznisu, tehnološkim inovacijama, ali i doprinosu u podizanju svesti o ovoj temi. Nagrade se dodeljuju u cilju ohrabrivanja kompanija u usvajanju mera za ublažavanje klimatskih promena.