huawei

Kompanija Huawei pokrenula je Laboratoriju za inovacije u oblasti digitalnih finansija i bezbednosti (Fin²Sec) u Finskoj, u kojoj će se kroz zajedničku saradnju i razvoj proizvoda rešavati izazovi u ovoj oblasti. Cilj inicijative koju pokreće Huawei jeste da olakša i podrži sektor finansijskih usluga u razvoju tehnologije za poboljšanje finansijske stabilnosti korisnika, unapređenje njihovog iskustva i podsticanje lojalnosti.

Kompanija Huawei i njen Centar za istraživanje i razvoj u Finskoj sarađivaće sa istraživačima sa Univerziteta Aalto i Univerziteta u Helsinkiju, kao i sa 15 učesnika u laboratoriji – bankama i fintech kompanijama iz cele Evrope. Ciljevi Fin²Sec-a se fokusiraju na tri ključna područja koja pokreću digitalnu transformaciju. Među njima su mobilna tehnologija za poboljšanje procesa plaćanja i pristupa na bilo kojoj lokaciji; inovacije koje iskustvo čine jednostavnijim i partnerstva koja okupljaju poslovnu, bankarsku, akademsku i tehnološku javnost u procesu razvoja univerzalnih rešenja.

“Cilj kompanije Huawei je da potrošačima pruži besprekorno AI životno iskustvo, a to znači lak i pogodan pristup finansijskim uslugama“, rekao je Derek Ju, predsednik Huawei Consumer Business Group za Centralnu i Istočnu Evropu, Nordijski region i Kanadu.