huawei

Huawei ulaže u Inovacije za Rast Malih i Srednjih Preduzeća

U skladu sa svojom posvećenošću podršci inovacijama i razvoju malih i srednjih preduzeća (MSP), kompanija Huawei nedavno je otvorila svoj Centar za Inovacije u Parizu. Ovaj centar predstavlja značajan korak u Huawei-ovom planu ulaganja u evropske inovacije, sa godišnjim budžetom od najmanje dva miliona evra. Cilj Centra je pružanje podrške MSP sektoru kroz specijalizovanu platformu sa preko 80 različitih scenarija za razvoj.

Konferencija o Inovacijama za Evropsku Ekonomsku Budućnost

Otvorivši Pariski Centar za Inovacije, Huawei je takođe organizovao konferenciju pod nazivom “SME Innovation: Unlocking Europe’s Economic Future” tokom Dana Inovacija Evrope. Na ovom događaju, inovatori iz različitih delova sveta okupili su se kako bi diskutovali o tome kako informaciono-komunikacione tehnologije (ICT) mogu pomoći MSP sektoru u suočavanju sa izazovima globalne krize i inflacije.

Partnerstvo za Održivu Ekonomiju

Viki Žang, potpredsednica korporativnih poslova kompanije Huawei, istakla je na konferenciji važnost zajedničkog rada. “Samo zajedničkim radom možemo izgraditi zdrav ekosistem koji će omogućiti evropskoj ekonomiji da cveta. Zajedno sa svojim MSP partnerima, otvaramo svoj novi Pariski centar za inovacije”, rekla je Žang. Ovaj centar će pružiti resurse za integraciju, verifikaciju, i podršku izlasku na tržište, predstavljajući nadogradnju Huawei Paris OpenLab-a.

Huawei Razume Izazove Malih Preduzeća

Kenet Fredriksen, viši potpredsednik Huawei Europe, naglasio je da je Huawei, kao globalni gigant, spreman pomoći malim preduzećima, podsećajući da je i sam Huawei bio mala kompanija pre 30 godina. “Bilo da ste nova organizacija ili MSP, ovo je platforma koja pomaže svima da napreduju”, dodao je Fredriksen. Ovaj centar će omogućiti razmenu znanja i inovacija, pružajući podršku rastu i razvoju malih preduzeća.

Digitalizacija kao Ključni Faktor Rasta

Digitalizacija je bila centralna tema konferencije, istaknuta kao ključni faktor rasta malih i srednjih preduzeća. Horst Hajc, predsednik Upravnog odbora za povezivanje malih i srednjih preduzeća, naglasio je važnost prihvatanja digitalizacije. Huawei će pružiti podršku MSP sektoru kroz implementaciju potpune digitalizacije, pomažući im da ostanu konkurentni u brzo menjajućem evropskom tržištu.

Apel za Intenziviranje Saradnje i Podrške MSP

Džulija Devos, šefica odeljenja za nove šampione Svetskog ekonomskog foruma, pozvala je na intenziviranje saradnje kako bi se pomoglo malim i srednjim preduzećima da uspeju na tržištu. “MSP čine okosnicu ekonomije i ključ održive budućnosti. Zajedno možemo stvoriti sistem podrške koji će im pomoći da budu spremna za izazove, za buduće prilike i omogućiti im da napreduju”, rekla je Devos.

Zahvalnost Partnerima za Poverenje

Na kraju, Huawei se zahvalio svojim partnerima na poverenju i mogućnosti saradnje sa liderima iz privatnog i javnog sektora. Ova inicijativa ima za cilj zajednički podsticaj komercijalnog rasta inovativnih malih i srednjih preduzeća, doprinoseći održivom razvoju evropske ekonomije.