huawei

Sa više od 30 godina iskustva u oblasti optičke tehnologije i veštačke inteligencije, kompanija Huawei je napravila Pipeline Fiber Warning Solution, rešenje za varenje cevovodnih vlakana u cilju njihovog nadzora. Protežući se na desetine hiljada kilometara širom zemlje, naftovodi i gasovodi predstavljaju okosnicu prenosa energije. Međutim, tereni duž cevovoda su složeni, što dovodi do uobičajenih problema kao što su curenje i krađa nafte. Teški tereni i prepreke kao što su rezervoari, jezera, šume i strme padine takođe predstavljaju izazove i bezbednosne rizike za tradicionalne ručne metode inspekcije.

Huawei Fiber Optic Warning Solutions for Pipelines
Huawei Fiber Optic Warning Solutions for Pipelines

Uz povećanu sigurnost, jednostavnu primenu i prilagođavanje na sve vremenske uslove, Huawei rešenje prikuplja i prati vibracije radi analize i lociranja problema, pružajući potpuno novi alat za inspekciju cevovoda. Za svaku tačku pojavljivanja vibracija u konstrukciji, motor je u stanju da dobije najmanje 32 fazne informacije i izdvoji višedimenzionalne karakteristike kao što su otisak glasa, frekvencija, prostor, vremenska sekvenca i trajanje.

Sistem omogućava celodnevnu automatsku proveru i upozorenje, a tačnost identifikacije dostiže i do 97 odsto, nadmašujući industrijski prosek. U prvoj fazi projekta, postavljeno je skoro 20 kilometara podzemnih cevovoda koji se nalaze na složenim terenima kao što su prigradska područja, glavni putevi i ruralna područja.