HyperX®, članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, danas je predstavila HyperX Savage, SATA Rev. 3 (6Gb/s) SSD nove generacije.

HyperX Savage pokreće Phison S10 četvorojezgarni, osmokanalni kontroler koji omogućava neverovatne brzine čitanja i upisa kompresovanih i nekompresovanih podataka, kao i visoke IOPS performanse. Ovaj model je zamena za veoma uspešan HyperX 3K SSD.

Radi na četvorojezgarnom, osmokanalnom Phison S10 kontroleru
Radi na četvorojezgarnom, osmokanalnom Phison S10 kontroleru

HyperX Savage je najbrži SSD sa SATA standardom u HyperX kolekciji. Sa sekvencijalnim brzinama čitanja od do 560MB/s i brzinama upisa do 530MB/s, kao i IOPS performansama od do 100,000 čitanja i 89,000 upisa, HyperX Savage pruža jače performanse, multitasking visokog odziva i brži sistem u celini. Poseduje dopadljivo crveno kućište izrađeno od kombinacije čelika i aluminijuma niskog profila, pa se lako može uklopiti u većinu notebook i desktop računara, kao i PC kućišta malog formata. Ovaj novi dizajn nastavlja trend HyperX brenda kao lidera u proizvodnji modernih gajmig proizvoda.

“Zadovoljstvo nam je da predstavimo HyperX Savage kao naš najnoviji i najbrži SSD sa SATA standardom,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “HyperX 3K disk je bio glavni deo naše ponude SSD-ova od 2012. godine, a sada sa Savage SSD-om oslobođene su još veće performanse i kapaciteti kako bi se zadovoljili najzahtevniji korisnici, entuzijasti i gejmeri.”
HyperX Savage dostupan je u kapacitetima od 120GB, 240GB, 480GB i 960GB. Prodaje se kao samostalan SSD ili sa kompletom za nadogradnju koji uključuje eksterno 2.5″ USB 3.0 kućište, 3.5″ nosače i zavrtnje za montiranje, SATA kabl, softver za kloniranje hard diska5, šrafciger i adapter od 7mm do 9.5mm. Disk je dostupan u WinWin i Gigatron maloprodajama.
HyperX je divizija kompanije Kingston Technology za proizvode visokih perfomansi koja obuhvata proizvode kao što su DDR4 i DDR3 memorije visokih perfomansi, SSD-ovi, USB fleš diskovi i aksesoari za gejming. Namenjen gejmerima, overklokerima i entuzijastima, HyperX je poznat širom sveta po kvalitetu, perfomansama i inovacijama. HyperX je posvećen e-sportu i sponzoriše više od 20 timova širom sveta uz glavno sponzorstvo Intel Extreme Masters-a. HyperX se može naći na mnogim događajima kao što su Brasil Game Show, China Joy, DreamHack, gamescom i PAX.