Velike svetske kompanije sve više sarađuju sa startapima, ali u Srbiji još ne postoji dovoljno razvijena svest o važnosti te saradnje, ocenjeno je sinoć na skupu u Biznis inkubatoru za tehnološko preduzetništvo “ICT Hub” u Beogradu.

Kako bi se kompanije u Srbiji upoznale sa svetskim trendovima i benefitima saradnje sa startapima, ICT Hub je pokrenuo inicijativu “Demistifikacija saradnje korporacija i startapa” i tim povodom organizovao MeetUp kome je prisustvovao veliki broj zainteresovanih predstavnika uspešnih firmi u Srbiji.

“Saradnja startapa i korporacija je više nego ikad važna i svedoci smo brojnih partnerstava tog tipa međunarodnom nivou. Startapi su manji i agilni timovi fokusirani na konkretne biznis probleme i pronalaze brži put do inovacije uz pomoć tehnologije, kao i proizvoda koji odgovaraju stvarnim potrebama tržišta. Sa druge strane korporacije mogu startapima da ponude svoje kanale prodaje, brz put na tržište i finansiranje koje je potrebno za rast i razvoj”, rekao je izvršni direktor ICT Hub-a Kosta Andrić.

O međunarodnim trendovima saradnje startapa i korporacija, kao i o tome šta je to eksponencijalna organizacija, zainteresovani su mogli da čuju od dr Svetlane Dimovski – Kellogg Executive Scholar u oblasti liderstva, koja je jedan od osnivača kompanije Dharma Growth LLC i česta govornica na teme rasta, inovacija i razvoja talenata; kao i od Kristofera Rinaldija (Christopher S. Rinaldi) konsultanta u oblastima liderstva i rasta, bivšeg CMO (Chief Commercialization Officer) američkog Ministarstva odbrane za programe malih preduzeća, osnivača kompanije Dharma Growth LLC.