Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo “ICT Hub” i startapi BinCode i Thoril pozvali su danas sve kreatore casual igara (game developere) da se prijave na konkurs „Casual conect“ koji će biti otvoren do 30. jula, a za najbolje je omogućeno učešće na prestižnom finalnom takmičenju „Indie Prize“ u Tel Avivu od 19. do 21. oktobra, 2015. godine.

Kriterijumi za učestvovanje na konkursu su da igra mora da bude bar u alfa fazi, a ukoliko je već izdata, uslov je da je izdata najranije 2014. godine. Učesnici nisu ograničeni platformom i žanrom, a s obzirom da je u pitanju internacionalno takmičenje, potrebno je napisati kratak opis igre na engleskom jeziku.

ICTHub

Stručni petočlani žiri (Djordje Radulović, Nenad Tomić, Aleksandar Manja, Nikola Damjanov, Milan Rudež) će odabrati tri najbolje igre iz Srbije, koje će potom poslati organizatorima “Casual Connect-a”.

Predstavljanje prijavljenih casual igara će se održati 01. avgusta, 2015. u prostorijama ICT Hub-a na Zvezdari, sa početkom u 17 časova, a žiri će tri najbolje igre proglasiti u 19.30h časova.

Igre koje će biti predstavljene jesu casual igre, što znači da su namenjene igračima koji gaming shvataju kao razonodu. Casual games se vrlo često sreću na mobilnim uređajima, ali i u vidu Facebook i ostalih browser igara.

Na predstavljanju igara pored takmičara, mogu prisustvovati svi zainteresovani, koji će imati priliku da isprobaju najnovije “indi igre” (“independent igra”- igra napravljena od strane pojedinca ili malog studija) kreirane u Srbiji.

Pobednik će biti izabran do 10. avgusta, 2015.godine, a nagrada je Casual Connect Tel Aviv finale – Takmičenje Indie Prize, takmičenje za najbolju igru konferencije, prostor u Indie Game Showcase prostoriji gde će pobednik moći da se predstavi posetiocima, a Casual Connect pokriva sve troškove puta, kao i troškove smeštaja u Tel Avivu, jednom od svetskih centara preduzetništva.

Zinteresovani se mogu prijaviti putem linka: http://goo.gl/forms/4cdnnb207R.  A više informacija nalazi se i na linkovima http://ee.casualconnect.org/ i http://usa.indieprize.org/.

“Casual Connect Tel Aviv – Indie Prize” – takmičenje u Srbiji organizuju ICT Hub, Casual Connect, Bincode i Thoril.

Internacionalna organizacija Casual Games Association, koja ima više od 86 članica sveta, svake godine organizuje takmičenje CasualConnect na kom učestvuje više od 6.500 profesionalaca iz gejming industrije i okuplja najtalentovanije i najiskusnije eksperte na polju casual gaming-a kako bi razvijali ovu industriju još više, uz sve benefite networking-a i učenja.