U petak, 05. oktobra 2018.godine u 10 časova, u prostorijama svečane sale beogradskog sajma održaće se II E-Mobility Forum 2018. Događaj pod pokroviteljstvom Vladine Kancelarije za IT i eUpravu se organizuje u okviru međunarodnog Sajma Energetike, od strane NAEV/Nacionalna Asocijacija Električnih Vozila i UDIES/ Udruženje Inženjera Elektrotehnike Srbije.

Forum će otvoriti direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Doc.dr Mihailo Jovanović gde će govoriti na temu  ”Podrška Kancelarije za IT i eUpravu projektima digitalne mobilnosti Srbije”.

Cilj ovog događaja je predstavljanje stručnog potencijala i projektne aktivnosti NAEV-a, kao i saradnja javnog, poslovnog i civilnog sektora, kao najbolji strateški put ka značajnom tehnološkom napretku, uspešnom  i održivom rastu privrede u Srbiji. U okviru svojih aktivnosti, asocijacija NAEV, je aktivna na projektima istraživanja i razvoja kao i promovisanja upotrebe električnih vozila, hibridnih, fuel cell i autonomnih vozila i izgradnji neophodne e-infrastrukture.

Na Forumu će se, pored prezentacije dva velika projekta i predstavljanja inicijative ”10 Predloga za električnu mobilnost Srbije”, obratiti i eminentni naučni i stručni članovi i partneri koji će tretirati najznačajniji deo ove aktuelne i kompleksne teme.