playcon

PlayCon Winter 2021, regionalna konferencija posvećena gejmingu i veštinama izrade video igara održaće se 27. i 28. novembra online na YT kanalu PlayZine, a pored bogatog, besplatnog programa učesnike očekuje i Indie takmičenje u kojem najtalentovaniji tim ima priliku da osvoji nagrade budžeta 5000$.

Indie takmičenje otvoreno je za nezavisne developere koji će moći da predstave svoje projekte u najboljem svetlu i dobiju šansu da osvoje vredne robne nagrade i finansijsku pomoć kao podršku daljem razvoju.

Pravo na učešće u takmičenju imaju Indie timovi osnovani najkasnije prošle godine (01.01.2020.), a maksimalan broj članova tima ne sme da prelazi 6. Svaki Indie tim mora da pošalje prezentaciju koja ne treba biti duža od 10 minuta a u kojoj će predstaviti tim, predstaviti projekat i objasniti zašto je taj projekat kul a potom i obrazložiti kako će iskoristiti sredstva od potencijalne nagrade. Sve prezentacije će biti prikazane na PlayCon Winter konferenciji nakon čega će stručni žiri odabrati pobednika koji će osvojiti nagradu u vrednosti od 5000$. Žiri će doneti odluku najkasnije 7 dana po završetku PlayCon Winter konferencije a pobednici će se pratiti  narednih 6 meseci kako bi se video njihov progress.

Pored takmičenja za sve ljubitelje video igara rezervisano je dva dana kvalitetnog programa sa preko 20 govornika, najnovijim vestima sa domaće gejming scene, interesantnim panelima i predavanjima nekih od najboljih domaćih gejming timova, kompanija i profesionalaca.

Veterani game developmenta sa naših prostora podeliće svoja iskustva i dati savete o razvoju studija, igara, timova i ljudi, i na taj način napraviti “prečicu” svima koji se tek pridružuju velikoj industriji video igara.

Svoje prisustvo na konferenciji već su potvrdila neka od najvećih imena srpske gejming scene. EBB Software, studio iza nadolazećeg svetskog hita Scorn, govoriće o 3D umetnosti u video igrama, dok će studio Foxy Voxel, koji nam je doneo ovogodišnji hit Going Medieval, govoriti o stvaranju strastvene zajednice za igru. Očekujte još predavanja o praksi u game devu, gejmingu izvan prestonice, Crypto NFT igrama i kako zaraditi od njih, i još mnogo toga.

Prisustvo na PlayCon Winter je potpuno besplatno, a možete se registrovati već sada na zvaničnom sajtu playcon.rs.