Kaspersky Small Office Security

U svojoj osnovi fandrejzing predstavlja prikupljanje sredstava, ne nužno novčanih, to mogu biti roba, usluge, znanje, koja su  putem donacija i dobrotvornih akcija u organizaciji specijalizovanih organizacija i fondova, namenjena krajnim korisnicima. Ko su krajnji korisnici zavisi od misije samih dobrotvornih organizacija.

Izazovi fandrejzinga, kako u svetu tako i kod nas su prvenstveno transparentnost, način prenosa prave poruke, koja ne izaziva samo osećanje empatije već priziva na akciju, pravu posvećenost, volontiranje i dobročinstvo, koje za uzvrat davanju,  ne traži ništa.

sony

Savremeni modeli i inovacije u fandrejzingu podrazumevaju primenu novih tehnologija poput SMS akcija, Cause-related marketinga, mobilnih aplikacija, on line platformi kako bi se postigla sa jedne strane brz, a sa druge strane širok opseg informisanja ka potencijalnim donatorima.  Poseban izazov za društveno odgovorne kompanije ali i pojedince su kampanje putem društvenih mreža.

Platforma za online donacije Fandrejzing.rs je je pokrenuta sa ciljem da fandrejzerima BELhospice centra pruži neophodnu podršku u vođenju njihovih ličnih fandrejzing kampanja. Platforma će uskoro postati i otvorena za sve fandrejzere koji žele da prikupe sredstva i namene ih onima za koje smatraju da im je ta podrška potrebna, ali takođe i mesto za motivisanje zajednice o doniranju i vrednostima donatorstva.

O predavaču: Ivana Todorović je odgovorna za razvoj i širenje fandrejzing aktivnosti u organizaciji BELhospice. Njena uloga podrazumeva rad na podizanju svesti i promociji palijativnog zbrinjavanja u Srbiji kao i saradnju sa lokalnim i internacionalnim kompanijama, fondacijama, individualnim i korporativnim donatorima. BELhospice je jedina dobrotvorna organizacija u Srbiji koja zbrinjava terminalno obolele onkološke pacijente. Sve usluge su u potpunosti besplatne za pacijente i njihove porodice,  zahvaljujući donacijama i humanitarnim akcijama koje BELhospice organizuje tokom godine. Ivana je tokom 2015. kao stipendista United States Department of State imala priliku da boravi širom SAD-a i upozna se sa kulturom filantropije i najuspešnijim praksama na polju filantropije u SAD-u. Više o radu BELhospice centra možete saznati na sajtu http://www.belhospice.org/

Predavanja na temu fandrejzinga će biti nastavljena u narednom periodu u saradnji sa UEPS-om i organizacijom BELhospice.