Predstavljena je nova linija mobilnih računrla visokih performansi koje pokreće moćni Intel Core i9 procesor iz 8 generacije. Ovaj model procesora je do sada najvećih performansi ikad napravljen za prenosne računare i trenutno pruža najbolje iskustvo u igranju igrara i kreiranja sadržaja u pokretu.

Oslanjajući se na dolazak novog Intel Core i9 procesora za prenosne računare, Intel je takođe najavio novo proširenje Intel Core platforme, koja okuplja prednosti 8th Gen Intel Core procesora i Intel® Optane™ memorije, te time dodatno zaokružuje svoju porodicu visokih performansi desktop procesora i chipseta koji pružaju nove mogućnosti a uz to donosi i nove detalje na platformi 8th Gen Intel® Core™ vPro™.

Osma generacija Intel Core i9, i7 i i5 procesora za prenosne računare temelje se na Coffe Lake platformi i koriste 14 nm ++ procesnu tehnologiju koja im omogućuje isporuku do 41 posto više framova u sekundi prilikom igranja ili uređivanje 4K video sadržaja do 59 posto brže od prethodne generacije s istom ugrađenom diskretnom grafikom. Intel Core i9-8950HK optimizovan je za pomeranje performansnih granica na novi nivo.