Intel Core i7

Kompanija Intel doprinosi razvoju računarstva sa prestavljanjem sedme generacije Intel® Core™ procesora. Sedma generacija Intelovih Core™ procesora dizajnirana je za sveobuhvatni internet (Immersive internet) i zasnovana je na Skylake mikroarhitekturi. Najnoviji procesori kompanije Intel, napravljeni u 14nm proizvodnom procesu, pružaju još bolje performanse, šire mogućnosti za dobru zabavu i igru, pružaju veći stepen bezbednosti, kao i prirodniju interakciju sa vašim kompjuterom.

Sa neverovatnim poboljšanjima koja menjaju iskustvo gledanja različitih video materijala, sedma generacija Intelovih Core procesora za mobilne platforme pruža nove mogućnosti uživanja u jasnom i zanimljivom sadržaju.

  • Omogućavaju vam preko 70% bržu mobilnu produktivnost od računara koji su stari pet godina.
  • Obezbeđuju 3,5 puta bolje 3D grafičke performanse od računara koji su stari pet godina.

Ovo znači da možete da:

  • Stvarate: Ulepšajte 1400 fotografija u minutu
  • Obavljate više poslova istovremeno: Obrađujte više 4K UHD videa dok ste u šopingu ili dok gledate film.
  • Igrate: Igrajte vaše omiljene igrice u HD rezoluciji

Sedma generacija Intelovih procesora donosi mobilni dizajn koji omogućava brže stvaranje, gledanje i striming 4K UHD sadržaja.

  • Novi HEVC desetobitni kapacitet dekodiranja obezbeđuje jednostavnu reprodukciju 4K UHD videa.
  • VP9 kapacitet dekodiranja omogućava neometanu energetski efikasnu reprodukciju 4K UHD i 4K 360° videa dok radite više stvari odjednom
  • Brzo i jednostavno kreiranje, editovanje i deljenje 4K UHD 360° videa i to 8 puta brže od računara starih 5 godina.
  • Uživajte u reprodukciji i do 9,5 sati 4K videa

Intel prilagođava sedmu generaciju Core procesora bilo kojem računarskom dizajnu u širokom opsegu cena, koji može obuhvatiti karakteristike kao što su Thunderbolt™ 3 USB Tip-C kablovske konekcije i programe za prepoznavanje lica kao što je Windows* Hello.  Korisnici mogu očekivati računare bazirane na sedmoj generaciji Intel Core procesora sa velikim brojem opcija kao što su opcije za dodir, glas i korišćenje olovke.


 

Prednosti sedme generacije Intelovih Core procesora za mobilne i desktop računare:

Brži rad. Sedma generacija Intel Core procesora koristi energetski efikasanu mikroarhitekturu, naprednu procesnu tehnologiju i silikonsku optimizaciju koja omogućava bolje performanse u poređenju sa prošlom generacijom procesora. Pretraživanje na internetu je brže i jednostavnije uz Intel® Speed Shift tehnologiju.  Uz pomoć procesora sa Intel® Turbo Boost 2.0 tehnologijom, performanse i potrošnja su dinamički kontrolisani. Y i U serije  procesora imaju dva jezgra i četiri navoja sa Intel® Hyper-Threading tehnologijom (Intel® HT Technology), i omogućavaju upečatljiv 2 u 1 dizajn i tanak preklop, pa tako ostvaruju jedinstvenu ravnotežu između performansi i mobilnosti. Računari opremljeni sa Microsoft Windows Modern Standby opcijom mogu se odmah pokrenuti pritiskom na dugme, tako da korisnici ne moraju čekati da se njihov sistem podigne.

Bogato, realistično iskustvo. Intel® HD grafika pruža napredne performanse koje, u kombinaciji sa novim media engine-om, omogućavaju naprednu vizualizaciju.  Sa sedmom generacijom Intel Core procesora, korisnici mogu lako da gledaju, kreiraju, menjaju i dele različite sadržaje i igraju omiljene igrice. Sa mogućnošću da pristupe premium 4K UHD sadržaju različitih proizvođača, sedma generacija Intel Core procesora omogućava korisnicima da uživaju u izvrsnom multimedijalnom iskustvu na kompatibilnim ekranima. Ovi procesori, takođe, omogućavaju izmenu slika i videa, višestruki video striming, emitovanje 360° videa i video chat visoke rezolucije. Osim ovoga, korisnici mogu da igraju njihove omiljene igrice u pokretu u HD rezoluciji.  Konačno, zahvaljujući našem novom media engine-u sa energetski efikasnim  VP9 and HEVC 10-bitnim hardver ubrzanjem, pregled i stvaranje 4K sadržaja je značajno unapređeno u odnosu na prethodne generacije procesora.

Jednostavnost i praktičnost. Notebook računari sa praktičnom Thunderbolt 3 tehnologijom i  USB-C vezom, omogućavaju neverovatan I/O doživaljaj.  Jedan kabl podržava brzinu transfera do 40 Gbps, dva 4K 60 Hz displeja, sistem napajanja do 100W, eksternu grafiku i Thunderbolt umrežavanje za unapređenje produktivnosti.  Uz pomoć sedme generacije Intel Core procesora dostupno je i više modela koji podržavaju opcije kao što su dodir, glas i olovka, i na taj način omogućavaju korisnicima da pojednostave svoje interakcije i oslobode kreativnost. Na notebook računarima sa kamerama koje podržavaju Windows Hello prepoznavanje lica korisnici su u mogućnosti da se bezbedno uloguju na platforme i web sajtove bez problema.

Produžen životni vek baterije. Sedma generacija Intel Core procesora obezbeđuje duži životni vek baterije, što znači da se sada mogu koristiti i manje baterije kako bi se kreirali tanji i lakši modeli.  Namensko ubzanje hardvera dramatično redukuje potrošnju energije, omogučujući tri puta duže trajanje baterije tokom reprodukcije 4K videa.  Uz procesore Y serije, 2 u 1 i preklopni uređaji imaju izmenjen izgled koji sada podrazumeva tanji dizajn za ultra-mobilnost. Kod U-serije procesora, poboljšane su produktivnost i kreativnost.

I/O podrška. Kod U i Y serija sedme generacije Intel Core procesora u ponudi je treća generacija PCIe podrške, koja obezbeđuje brži transfer podataka od 8 GT/s nasuprot 5 GT/s brzini koju pruža PCIe druge generacije. Najnovija Intel® Rapid Storage tehnologija podržava NVMePCIex4  hard diskove i sposobna je da koristi brzinu treće generacije PCIe. The Intel® Context Sensing SDK za Intel® Integrated Sensor Solution omogućava nezavišnim proizvođačima softvera da razviju poboljšane senzorske aplikacije.

Sastav i dostupnost

Sedma generacija Intel® Core™ procesora će uključiti:

-Intel Core m3 procesor

– Intel Core I3, Intel Core I5, Intel Core I7 procesor

Očekujemo da će isporuka sedme generacije Intelovih sistema korisnicima zaočeti početkom septembra. Takođe, očekujemo da će za vreme odmora snažna platforma mobilnih sistema zasnovanih na sedmoj generaciji Intelovih procesora biti na tržištu.