intel

Kompanija Intel  je objavila nove proizvode i najavila projekte saradnje koji će poslužiti  pospešivanju prelaska na mreže optimizovane za cloud tehnologiju (cloud-ready communications networks). Ovo je deo nastojanja da se odgovori na današnju tražnju za novim telekomunikacijama, cloud i data centar servisima i podrže uređaji i servisi koji će se pojaviti u budućnosti.

Intel
Intel

Milijarde uređaja bivaju povezani – od pametnih telefona do kola i fabrika-  što donosi nove mogućnosti koje ukazuju na jedinstven rast potražnje kapaciteta mreža i skladištenja. Današnje mreže nisu dizajnirane na način koji pruža komunikacionim provajderima da brzo i jeftino prošire svoju infrastrukturu. Kako bi shvatili potencijal Internet of Things (IoT) i unapredili doživljaj mobilnog računarstva, komunikacione mreže moraju biti redizajnirane, sa poboljšanom mogućnošću programiranja i ugrađenom fleksibilnošću kroz infrastrukturu kako bi izdržale očekivano uvećanje u količini i složenosti saobraćaja podataka.

 

„Mreže se susreću sa neobičnom potražnjom sada kada sve više uređaja postaju povezani i kada se nude nove digitalne usluge”, kaže Sandra Rivera, zamenica direktora Data Center grupe i generalni menadžer Network Platforms grupe u kompaniji Intel. „Primena inteligentnih rešenja kroz komunikacionu infrastrukturu i korišćenje standardnog pristupa nudi provajderima usluga osnovu za izgradnju mreže optimizovane za cloud koja će im dozvoliti da prošire svoje kapacitete usluga.”

Intel proširuje ekosistem i portfolio proizvoda kako bi napravio osnovu za Cloud-Ready mrežu

Kompanija Intel blisko sarađuje sa liderima industrije, uključujući Cisco, Ericsson, SK Telecom i Verizon kako bi ubrzali prelazak ka fleksebilnijim i mrežama sa boljim odzivom  i kako bi se stvorile osnove za buduće 5G mreže. Intel nudi najnoviju tehnologiju koja povećava mogućnosti i protok mreže i koja gradi ekosistem koji će doneti standardna rešenja. Intel objavljuje:

 

  • Kompanija AméricaMóvil nedavno je imenovala Intel kao svog tehnološkog konsultanta unaporima da razvije svoju mrežu i učini je fleksebilnijom, efikasnijom i prilagodljivijom. Intel će pružati podršku i stručnost kompaniji AméricaMóvil, modernizovaće infrastrukturu kako bi se lansiranje novih usluga ubrzalo, automatizovaće njihove procese i smanjiti operativne troškove u Latinskoj Americi i Evropi.

 

  • Nove ponude u okviru linije Intel® Xeon® D-1500 procesora pružaju osnovu za širenje inteligentnih rešenja iz osnove mreže ka njenim krajevima  radi poboljšanja performansi i umanjenja latentnosti.. Devet novih procesora nude jače performanse, manju potrošnju energije i duplo veću memoriju u odnosu na prethodne generacije, u integrisanom System-on-a-Chip rešenju, čineći ih pogodnim za različite aplikacije iz oblasti networking-a, IoT, cloud i skladištenja za poslovne korisnike koje rade u gustom i neusklađenom okruženju. Više od 50 različitih dizajn  rešenja za sisteme iz polja mreža, cloud i enterprise skladištenja i IoT-ja koji koriste proizvode iz linije Intel Xeon D-1500 procesora su u razvoju.

 

  • Nova linija Intel® Ethernet Multi-host Controller FM10000 kombinuje proverenu Ethernet tehnologiju sa unapređenim switch resursima za korišćenje u komunikacionim mrežnim aplikacijama i platformama visokih performansi u oblasti dense servera. Do 200Gbps protoka sa multi-host povezanošću i većim brojem 100GbE priključaka, pruža izvanredan kapacitet obrade i značajno smanjuje nedostatke u performansama prilikom skomunikacije unutar i između servera.

 

  • Nova Intel® Ethernet Controller X550 linija je 10 Gigabit Ethernet rešenje za povezivanje koje troši i košta malo, a može da ubrza performanse data centar servera i network aparata.

 

  • Intel aktivno predvodi mrežni ekosistem i proširuje Intel® Network Builders program u čak 180 zemalja. U avgustu 2015. godine, Intel je predstavio Intel® Network Builders Fast Track kako bi ubzao razvoj inovacija u networking ekosistemu putem unapređenja hardver i softver rešenja, podržavajući integraciju tehnologije unutar ekosistema i predlažući interoperablina rešenja.

 

 

  • Red Hat je prvi ISV koji aktivno doprinosi svim bitnim elementima Intel Network Builders Fast Track-a. Red Hat ulaže svoju stručnost u komercijalizaciju open source tehnologiju i ima dugotrajnu saradnju sa kompanijom Intel u oblasti pružanja standardnih rešenja telekomunikacionoj industriji. Kroz proširenu saradnju, ove dve kompanije će raditi zajedno na optimizaciji pružanja carrier-grade rešenja zasnovanih na Red Hat softveru i Intel tehnologiji i razradi nacrta korišćenja networking komunikacionih rešenja i testiraja inoperabilnosti njihovih platformi sa rešenjima drugih ekosistema.