Microsoft Garage je sekcija unutar Microsoft kompanije koja je zadužena za sprovođenje ludih ideja u stvarnost. Do sad je predstavila Tossup i Bing for Android Wear aplikacije. Ovih dana, predstavila je još jednu potpuno novu aplikaciju jednostavnog imena Invite namenjenu iPhone korisnicima. Uz pomoć ove aplikacije korisnici će moći vrlo lako da organizuju sastanke u pokretu.

Invite

Cilj aplikacije jeste da kreira sastanak u vreme koje odgovara većini, uključujući i vas. Prvo, šaljete listu predloga u vezi sa vremenom u kome će se sastanak održati. Možete posalti svima iz imenika, mada, Microsoft preporučuje korišćenje Office 365. Svaka osoba sa liste će dobiti pozivnicu, tj. Invite ukoliko ima instaliranu aplikaciju. Nakon toga može odabrati vreme sastanka koje joj odgovara. Na kraju, organizator sastanka će odabrati najpopularnije vreme koje odgovara svima i poslaće zvaničnu kalendar pozivnicu, piše Techno Buffalo.

Microsoft kaže da će aplikacija biti dostupna na Windows Phone i Android platformama. Trenutno je mogu koristiti iPhone korisnici u Americi i Kanadi. Nadamo se da će uskoro i korisnici u Srbiji imati mogućnost da je isprobaju. I ne samo iOS korisnici, već i korisnici drugih pomenutih platformi.