Izložba fotografija sa konkursa “Plavo-zeleni svet” otvorena je danas na samom ulasku u Knez Mihailovu ulicu i trajaće do 14. juna.

 

Predstavljeno je 14 najboljih fotografija po izboru stručnog žirija, od ukupno 1897 koje su pristigle na amaterski foto-konkurs za najbolju fotografiju prirode. Ova izložba predstavlja nastavak aktivnosti u okviru akcije buđenja svesti o značaju očuvanja predela, zdravih stilova života kao i promocije platforme „Plavo zelena mapa Srbije“.

 

„Plavo zelena mapa Srbije“ se sastoji iz internet portala i android aplikacije, u okviru koje su predstavljene lokacije u Beogradu i Vojovidni, poput zaštićenih područja, urbanih zelenih bisera i Telenor internet parkova. Ova besplatna aplikacija dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Za svaku predstavljenu lokaciju se mogu pogledati fotografije, i dobiti informacije o zanimljivostima, aktivnostima za posetioce, ugostiteljskoj ponudi,ali i uputstvima kako stići na izabranu destinaciju. Pretraživanje android aplikacije je olakšano, i moguće je pregledati željene lokacije putem mape, prema udaljenosti i kroz upotrebu “proširene stvarnosti”.

plavo-zelena-mapa

Nakon Beograda, izložba će biti predstavljena u Novom Sadu, od 15. do 25.juna, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Program “Plavo zelena mapa Srbije” se realizuje uz pomoć Telenor Fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda. Više informacija o platformi “Plavo-zelena mapa Srbije” se može naći nawww.bgmap.rs, a besplatna android aplikacija se može preuzeti ovde.