U trećoj sedmici „Maja meseca matematike“, otvara se još jedna matematička izložba – u Maloj sali SKC , matematika spaja astrofiziku, čudesnu fotografiju i svetlost
Četvrta po redu nacionalna naučnopopularna manifestacija „Maj mesec matematike“ (M3) sa temom „Ritam matematike“ ulazi u treću nedelju sa novim, zanimljivim izložbama, radionicama, predavanjima i tiribinama. Nakon izložbi „Vizuelna matematika“ i „Brojevi“, Centar za promociju nauke sprema nova iznenađenja.
U ponedeljak, 18. maja, otvara se izložba „Art(o)physics“ u Maloj sali Studentskog kulturnog centra. Na ovoj izložbi, koja traje do 30. maja, studenti astrofizike publici će približiti estetski privlačnu stranu nauke. Autori izložbe su za ovu priliku razvili nove tehnike fotografisanja, dajući svoj doprinos Godini svetla, kojoj je izložba posvećena.
cpn
Na otvaranju izložbe govoriće, između ostalih, ugledni gost sa Instituta „Maks Plank“ u Nemačkoj – Kristijan Obermajer. Pored toga, on će u sredu, od 18 časova održati predavanje o otkrivanju egzoplaneta, u sali za predavanja na Kolarčevom narodnom univerzitetu.
Takođe na Kolarcu, u petak, 22. maja, u sali „Josif Pančić“, Matematički institut SANU organizuje tribinu „Alan Tjuring: Matematika – kriptologija – računari“.
PREGLED M3 AKTIVNOSTI 
18. – 22. maj
Ponedeljak, 18. maj
18 časova
Otvaranje izložbe „Art(o)physics“, SKC
Utorak, 19. maj
19 časova
predavanje „Genetski kod“, Branko Dragović, Kolarac
Sreda, 19. maj
18 časova
predavanje „Pan-planete: disciplinovanje nezgodnih podataka uz moć matematike kako bi se otkrile egzoplanete“, Kristijan Obermajer, Galerija nauke i tehnike SANU
Četvrtak, 20. maj
18 časova
Sećanje na matematičara i umetnika Jablana Slavika, Galerija nauke i tehnike SANU
Petak, 21. maj
18 časova
Tribina „Alen Tjuring: Matematika – kriptologija – računari“, Kolarac
Istražite više na sajtu manifestacije: www.m3.rs.