startlabs

Od 18. do 20. maja ove godine, američki investicioni fond StartLabs će organizovati seriju radionica namenjenih IT startup kompanijama iz regiona koje pokušavaju da svoj proizvod plasiraju na globalno tržište. To će biti jedinstvena prilika za ovdašnje preduzetnike da se sretnu sa iskusnim preduzetnicima iz Silicijumske Doline i iz prve ruke čuju njihova iskustva i savete u vezi sa plasmanom svojih proizvoda na tržište.

Nakon dve godine rada sa startapima iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, više desetina hiljada dolara uloženih u organizovanje sličnih radionica u protekle dve godine, i više stotina hiljada dolara direktno investiranih u startape, iz StartLabs-a poručuju da je najveći izazov za sve domaće preduzetnike upravo nedostatak iskustva u plasiranju proizvoda na internetu i inicijalni rast – kako od nule doći do početnog broja kupaca na osnovu čijeg mišljenja će se dalje razvijati proizvod.

Kao odgovor na ove izazove, StartLabs organizuje jedinstvene radionice na kojima će učesnici, između ostalog, dobiti i:

– Tri radionice koje će održati iskusni predavači iz San Franciska i Nemačke
– $3,000 koje mogu potrošiti za svoje potrebe,
– Mogućnost da dobiju investiciju od StartLabs fonda u iznosu do $50,000
– Za najbolje učesnike radionice organizovaće se i nastavak rada u kancelirajama StartLabs-a u San Francisku
– Pristup širokoj mentorskoj mreži koju ovaj fond ima u Americi i Evropi

Predavači:

-Tristan Pollok:

 

Mentor jednog od najpoznatijih svetskih akceleratora 500Startups, koji trenutno imaju najveći broj investicija u svetu, a podržao je najkreativnije preduzetnike koji su postigli velike uspehe. Tristan se kao veoma mlad našao i na Forbsovoj listi najuspešnijih ljudi mlađih od 30 godina.  Jedan od uspešnih primera njegove prakse je kampanja koju je vodio za «Best Buy», u kojoj je kreriao najčitaniji mejl ikada koji je pročitalo 23 miliona kupaca.

 

 
-Soso Sazesh

 

Soso Sazesh je stručnjak za on line marketing i osnivač startapa «Growth Pilots». On pomaže klijentima da uspešno održavaju odnose sa potrošačima i savetuje preko 50 kompanija kako da investiraju ozbljian novac u on line akviziciju kupaca.
-Yann Girard:

 

Yan Girard je i sam počeo kao osnivač nekoliko startapa. Savetovao je startap timove širom sveta, a proteklih nekoliko godina je proveo radeći sa startapima u Kini, Njujorku i Berlinu.

Radionice su namenjene isključivo softverskim startapima iz regiona Jugoistočne Evrope koji su razvili početni proizvod, tzv. MVP i žele da ga plasiraju na globalno tržište. Cilj radionica je da svim učesnicima pomogne da naprave prvi korak na putu efikasnog i brzog razvoja sistema za akviziciju korisnika.

Svi zainteresovani startapi se mogu prijaviti za učešće na radionicama, i saznati sve detalje u vezi sa organizacijom na StartLabs-Growth Rules startnici.

O StartLabs-u

StartLabs je američki investicioni fond koji investira u IT startape iz regiona Jugoistočne Evrope.

Osim investicija, izuzetnim preduzetnicima koji postanu deo StartLabs portfolija, na raspolaganju su i mentorske sesije, kontakti sa regionalnim i US investitorima i mentorima, tehnička infrastruktura, administrativna pomoć i kancelarijski prostor.

 

Od svog osnivanja 2013. godine fond je investirao u šest kompanija iz Srbije, Hrvatke i Slovenije.

Osim direktnih investicija u startape, StartLabs aktivno pomaže domaćoj preduzetnčkoj sceni da postane aktivnija i življa tako što organizuje radionice, predavanja i sastanke sa nekim od najpoznatijih startap mentora iz Silicijumske doline.

Početkom ove godine, StartLabs je objavio i početak rada svog drugog fonda, koji pored investitora iz Amerike okuplja i investitore iz Srbije i regiona.