Fintech Hackaton

Ostalo je još par dana do zatvaranja prijava za učestvovanje u prvom Fintek hakatonu u Srbiji, koji od 27. do 29. maja organizuju ICT Hub, KPMG i Sosijete ženeral banka. Svi zainteresovani mogu da se prijave do 23. maja u ponoć na Internet stranici http://hackathon.icthub.rs/ i iskoriste priliku da kreiraju inovativno rešenje za digitalno bankarstvo u roku od samo 48 sati. Za tri najbolja softverska rešenja obezbeđen je novčani nagradni fond od 5000 evra, uz moguću podršku u daljem razvoju i komercijalnoj primeni proizvoda.

„Drago nam je da među prijavljenima ima različitih timova, sa svih strana, kao i dosta pojedinaca iz različitih industrija. To je pokazatelj da je dobro shvaćena poruka da se ne traže stručnjaci iz oblasti bankarstva ili finansija, nego entuzijaste koji imaju dovoljno veština i znanja da se odazovu izazovu“, rekao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a i pozvao da se prijave svi zainteresovani.

On je istakao da će svima tokom hakatona da budu na raspolaganju vrhunski mentori iz oblasti bankarstva i finansija, ali isto tako i programiranja, dizajna, kao i priprema za javni nastup.

„Banke se suočavaju sa izazovima i novim zahtevima tržišta i moraju da nađu način da na njih odgovore. Zbog toga smo posvećeni podršci kreativnim rešenjima i idejama koje će predvoditi promene i  pomoći nam u naporima da unapredimo korisnička iskustva naših klijenata”, kazao je Pjer Bosk, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke.

Partner u KPMG-u Dušan Tomić je napomenuo da im je kao velikoj međunarodnoj kompaniji želja da podrže razvoj preduzetništva i start-up kulture u Srbiji i regionu. „Mislimo da su start-up-ovi danas glavni izvor novih poslovnih ideja i inovacija, pokretačke energije, kao i poslovnog entuzijazma“, izjavio je Tomić.

Prijavljivanje je otvoreno za već formirane timove, od maksimalno pet članova, i za pojedince (IT-jevce, dizajnere, ljude iz sveta biznisa, preduzetnike) kojima je omogućeno da se upoznaju pre takmičenja, kako bi oformili svoje timove. Rok za prijavu je 23. maj, a svi zainteresovani mogu da se prijave i nađu sve potrebne informacije na vebsajtu ICT Hub-a ili direktno putem linka http://hackathon.icthub.rs/.