playcon

Još samo dva dana je ostalo do najnovijeg izdanja regionalne gejming konferencije PlayCon Winter na kojoj vas očekuje preko 25 govornika sa više od 20 zanimljivih predavanja, intervjua i diskusija

PlayCon Winter 2021, regionalni skup gejming zajednice održaće se ovog vikenda 27. i 28. novembra online putem Play! Youtube kanala. Prisustvo na skupu je potpuno besplatno oba dana i sva predavanja ćete moći pratiti od 12 časova pa do kasno popodne.

PlayCon Winter u dva dana vikenda donosi bogat program, predavanja, brojne zanimljivosti i onlajn panele. Veterani gejming sveta sa ovih prostora će podeliti svoja iskustva stvaranja video igara i pružiti bitne savete za početak rada na video igri, a biće otkriveni i neki novi detalji popularnih naslova sa ovih prostora kao što su Scorn i Going Medieval. Viktor Popović iz studija Funcom će govoriti o svom globalnom iskustvu i lekcijama koje je stekao radom u gejming industriji preko grane.

Pobednici prošlogodišnjeg indie programa će na PlayCon Winter biti u ulozi predavača i otkriće kako projekat Sol Invictus stoji godinu dana kasnije. A saznaćete nešto više i o prvoj PlayCon besplatnoj školi programiranja za učenike 7. i 8. razreda koja se realizuje narednih nedelja. Tu je i nezaobilazno takmičenje indie developera koje će pobedniku doneti nagradu od 5000$ za dalji razvoj projekta. Svi detalji i pravila oko proglašenja pobednika biće izneti na konferenciji.

U nastavku se nalazi finalni raspored predavanja i panela.