LG OLED TV

Tvorci popularne HBO serije „Igra prestola” nedavno su se suočili sa brojnim kritikama usmerenim ka vizualnom prikazu poslednje sezone koja je toliko tamna da je zaista teško razaznati šta se dešava na ekranu. Kinematograf Fabijan Vagner je, odgovarajući na komentare razočaranih gledalaca, napomenuo da slika u stvari i nije toliko tamna, već da mnogi jednostavno ne znaju kako da na pravi način podese svoj televizor. Tim povodom, iz kompanije LG su ponudili rešenja u vezi sa opcijama za podešavanje kako biste u potpunosti mogli da uživate u poslednjoj sezoni.

Za najbolji doživljaj, nemojte gledati seriju na mobilnom telefonu ili laptopu, već putem televizora i to u zamračenoj sobi ili sa minimalnim ambijentalnim svetlom iza uređaja”, rekao je Uroš Milešević, specijalista za TV i AV uređaje kompanije LG Electronics u Srbiji. „Naravno da tip uređaja može napraviti veliku razliku. Na primer, pikseli na OLED televizorima se kontrolišu pojedinačno, a pošto se isključuju za crnu boju, savršena crna stvara najbolji kontrast”.

Kako je Fabijan Vagner istakao, važno je postaviti podešavanja na televizoru na pravi način. Moguće je veoma lako prilagoditi postavke za vrstu sadržaja koja se gleda pomoću najčešće korišćenih režima slike u TV meniju (npr. normal, movie, sports, dynamic).

Ove postavke utiču na prikaz slike na gotovo sve moguće načine, uključujući i osvetljenje, zasićenje boje, temperature boje i kontrast, ali takođe se mogu pojedinačno podešavati i u većini slučajeva ta podešavanja mogu se sačuvati. „Najjednostavnije rešenje je izabrati bioskopski režim na uređaju”, dodao je ekspert LG-ja.