LG InstaView Door-in-Door modeli

Uz nekoliko praktičnih trikova u organizaciji rasporeda u fržideru i NatureFRESH™ sistemom hlađenja, namirnice će ostati prirodno sveže.

Leto je doba godine kada zaista nema izgovora da ne poslušamo savete nutricionista o raznovrsnoj ishrani sa mnogo svežeg voća i povrća. Svega ima u izobilju po pristupačnim cenama, a salate i lubenica su ponekad sve što nam treba po paklenim vrućinama, tako da jedini problem može biti kako sačuvati svežinu ovih namirnica. Frižider je logični saveznik na tom zadatku, pa je ovo takođe doba godine kada svi poželimo da imamo onaj veliki, nalik dvokrilnom ormaru. Po mogućstvu kombinovani, da u zamrzivaču uvek ima sladoleda, u vratima hladnih napitaka, a da supa može da “preživi” bar dva dana, jer ko voli da stoji pored šporeta na plus 40.

Unapređeni sistem hlađenja i inovacije na polju dizajna odlike su nove generacije LG frižidera u kojima će namirnice dugo zadržati svežinu, ali i boju, ukus i miris. Ključno tehničko unapređenje dolazi u vidu linearnog kompresora sa inverterom koji osigurava ravnomernu temperaturu kroz vrhunski NatureFresh system hlađenja sa dve inovativne tehnologije LINEARCooling™  DoorCooling+™. Temperaturne razlike se najčešće javljaju prilikom otvaranja vrata frižidera, ali to više nije problem, zato što tehnologija čuva postojeću temperaturu unutrašnjosti strujanjem hladnog vazduha od vrha nadole pa hrana ostaje sveža, a pića se hlade brže na bilo kojoj polici sa ravnomernim i bržim protokom vazduha.

Da bi se sačuvala svežina namirnica treba naravno poštovati preporuke o adekvatnoj organiziciji, a to u slučaju LG frižidera neće biti teško jer su police prostrane i fleksibilne. Preporuka je da se voće i povrće čuva u fiokama, a jabuke i paradajz odvojeno jer podstiču brže zrenje i sušenje namirnica. Meso, ribu i suhomesnate proizvode uvek stavite  na poslednju policu, mlečne tečne proizvode čuvajte u zidovima frižidera, a ostatak mlečnih proizvoda poput sireva i namaza u središnjem delu. Najviša policija pogodna je za hranu koja će se u što kraćem roku pojesti, poput kuvanih jela i ostataka od večere. Vrata frižidera su najtoplije mesto, pa se tu pored tečnih mlečih proizvoda čuvaju jaja, sosevi, paštete i zimnica.

Ako spadate u ljude koji prekorevaju ukućane zbog dugog držanja otvorenih vrata frižidera, sa LG uređijima možete biti mirniji. Pored tehnologije DoorCooling, problem gubitka temperature rešava dizajn “door in door” sa duplim vratima, u čemu je LG pionir. Pritiskom na dugme otvaraju se prva vrata sa namirnicima koje često koristite, bez nepotrebnog grejanja unutrašnjosti. Ovaj dizajn je u međuvremenu evoluirao u providna dupla vrata, tako da više nema razloga da otvarate frižider samo da biste proverili čime raspolažete. Nakon dva uzastopna “kuckanja” na tamno staklo modela sa oznakom Insta View Door in Door, unutra se pali svetlo i untrašnjost se vidi kao na dlanu.

Ako vrata kojim slučajem ostanu otvorena, ovi frižideri će vam to sami “javiti” telefonom jer spadaju u kategoriju pametnih uređaja. LG ThinQ™ tehnoligija takođe omogućava da kontrolišete glavne opcije na daljinu preko aplikacije na mobilnom telefonu ili da glasovnom komandom otvorite vrata kada su vam ruke pune bakaluka. Nova generacija Insta View frižidera ima čak i kamere koje obaveštavaju korisnike kojih namirnica fali i predlažu recepte na osnovu postojećih.

Novi modeli istovremeno doprinose zaštiti novčanika i životne sredine jer smanjuju potrošnju energije za 32% u poređenju sa frižiderom sa konvencionalnim klipnim kompresorom a proizvode i 25%  manje buke.