LG 360 VR

Sećate se filma „Peti element“ u kome Brus Vilis u letećem vozilu taksira kroz „gradsku košnicu“ razgovarajući sa svojim kompjuterom? Tvorac ovog ostvarenja nam je vrlo jasno prikazao svoje viđenje budućnosti, gde više nije sve čak ni na dugme, već je glas taj koji aktivira uređaje oko nas. Kroz različita ostvarenja, kako filmska tako i književna, imali smo priliku da uživamo u velikom broju futurističkih teorija, od onih postapokaliptičnih, pa do krajnje optimističnih.

 

Čekajući da se uverimo u neku od verzija naučno-fantastičnih teorija, možda nismo ni svesni da smo svedoci budućnosti koja nam je pred očima, i to ni manje ni više nego u okrilju našeg doma. Ubrzani razvoj tehnologije doveo je do kreiranja pametnih domova koji su postali sve više interaktivni, pružajući bolju povezanost korisnika i uređaja, ali i veću lakoću življenja, udobnost i sigurnost. Zamislimo da smo u kancelariji i da samo uz nekoliko klikova na telefonu podešavamo temperaturu klima uređaja, aktiviramo mašine za pranje veša i sudova, a veš koji smo oprali sinoć momentalno sušimo uz pomoć mašine za sušenje veša.

 

Dakle, vreme je da shvatimo da ova tehnologija ubrzano hita ka našim domovima ili nam upravo kuca na vrata. Jedan od dokaza tome je kompanija LG Electronics koja omogućila svojim korisnicima da uz pomoć samo jedne serije uređaja, LG SIGNATURE, svoj dom transformišu u pametnu kuću. Tako na primer, nova LG SIGNATURE linija kućnih uređaja, između ostalog, obuhvata i frižider kome se automatski otvaraju vrata kada su vam ruke pune namirnica. Korisno, zar ne?! Ukoliko ste se do sada krili svoju veš mašinu u podrumu, jer se „izveštila“ u samostalnom otvaranju vrata i plašenju ukućana, onda će vas obradovati tiha i ekološki efikasna LG Centum System veš mašina. Minimalistički dizajn LG SIGNATURE veš mašine dodatno je oplemenjen Quick Circle korisničkim interfejsom osetljivim na dodir, koji je ugrađen u staklena vrata.

 

Međutim, sada postoje i uređaji koji nam omogućavaju da zdravije dišemo, prečišćavajući ono što nam je najvažnije – vazduh. Futuristički dizajnirani LG SIGNATURE čistač vazduha pretvara proces čišćenja u pravo vizuelno iskustvo, a korisnici mogu da se uvere u kvalitet vazduha u svojoj prostoriji uz pomoć Smart PM1.0 indikatora. Za idealne trenutke opuštanja u pametnom domu, zadužen je LG SIGNATURE OLED televizor koji pruža jedinstveni Picture-on-Glass dizajn, ispunjavajući najzahtevnije standarde kada su u pitanju rezolucija, HDR (High dynamic range), kvalitet osvetljenja, raspon boja, naročito nivoi crne boje, velika dubina zvuka i brojne druge kriterijume.

 

Budućnost je stigla, a na nama ostaje da je prihvatimo i promenimo svoje životne navike na bolje, kao i da sebi obezbedimo udobniji i lakši način života.