LG na CES 2021

U nastavku saznajte na koji način je nastao prvi frižider, šta je najbitnije preduzeti da frižider troši manje struje, kao i kakvim inovacijama frižidera kompanija LG pruža bolji kvalitet života!

Razvoj tehnologije olakšao je život svakome od nas i stvorio osećaj komfora u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Iz godine u godinu pronalaze se nova tehnološka rešenja, razvijaju se novi i unapređuju postojeći uređaji i to je činjenica koje smo svi mi svesni, međutim da li smo sigurni da znamo sve o stvarima koje nas okružuju? Jedna od tih stvari je svakako i frižider, koji čuva sve naše namirnice, a pored toga može posedovati i niz drugih karakteristika. U nastavku sledi pet činjenica o frižiderima sa kojima verovatno niste upoznati, a verujemo da mogu biti zanimljive i korisne.

Pre nego što je izmišljen frižider, nije bilo ni mogućnosti za postojanje nekih namirnica, poput sladoleda, pa su se ljudi uglavnom snalazili uz pomoć prirode i čuvali svoju hranu na hladnijim mestima gde bi ona ostala spremna za upotrebu. Preteča frižidera bio je pra-frižider koji je funkcionisao zahvaljujući korišćenju leda, da bi tek kasnije, 1913. godine, bila pronađena komponenta koja omogućava zadržavanje hladnoće bez prisustva leda. Tek četrdesetih godina prošlog veka, izumljeni su frižideri kakve koristimo danas, a od tada se neprestano unapređuju brojnim inovacijama, pa su tako danas prerasli u prave kuhinjske pomoćnike sa pametnim karakteristikama koji hranu održavaju savršeno svežom, kao što je slučaj sa frižiderima kompanije LG.

Temperatura vazduha je jedna od stvari o kojima se polemiše kada je reč o korišćenju frižidera, pa tako postoje mitovi o tome da pun frižider troši manje energije. To je netačna tvrdnja, a ono na šta se zaista treba fokusirati jeste održavanje i kontrola temperature. Kompanija LG razvila je  frižider sa tehnologijom Inverter Linear Compressor, i uz tehnologiju LINEARCooling i DoorCooling⁺, NatureFRESH održava hranu prirodno svežom zahvaljujući preciznoj kontroli temperature.

Klasifikacija frižidera može se izvršiti na osnovu njihove veličine i pogodnosti koje svaka od njih pruža. Prema istraživanjima, među najpopularnijim modelima su ugradni frižideri koji se integrišu u postojeće ormare, zatim mini frižideri pogodni za studente, kancelarije i prostore u kojima se čuva ograničena količina hrane i pića i takozvani američki frižideri kod kojih se vrata otvaraju na obe strane pa se zato odlikuju velikom preglednošću. U svakom slučaju veličina frižidera je veoma značajna naročito prilikom kupovine, a kada kompanije poput LG u svom asortimanu nude frižidere različitih, manjih ili većih dimenzija, izbor uređaja je daleko jednostavniji i odgovara svačijim potrebama.

Da li ste znali da frižider troši oko 12 odsto računa za struju? Ukoliko želite da smanjite troškove, morate da imate u vidu da se vrata frižidera ne smeju često otvarati kako bi hladan vazduh ostao unutra i kako bi se održala idealna temperatura. Jedan od načina za to je korišćenje LG Instaview Door-in-Door tehnologije, zahvaljujući kojoj frižider otkriva sadržaj svojih polica na dodir, čime se savršeno čuva svežina namirnica, štedi se vreme i energija, a nakon svega toga sledi uživanje u divnim ukusima. Na ovaj način, kompanija LG pruža inovacije za bolji kvalitet života, drastično smanjujući gubitak hladnog vazduha eliminisanjem potrebe za otvaranjem vrata.

Poslednja, ali ne najmanje važna stavka jeste izgled i dizajn frižidera! Ukoliko ste kreativni, svoj frižider možete ukrasiti različitim suvenirima i magnetima, kao što je to učinila Louise Greenfarb iz Nevade, koja se našla u Ginisovoj knjizi rekorda, zahvaljujući svojoj kolekciji od čak 32 hiljade magneta za frižider. Ukoliko pak niste kreativni ili nemate vremena za dizajn frižidera, ne brinite jer LG frižideri imaju rešenje i za to, pa nude zadivljujući dizajn, lako uklopiv u svaki prostor i adekvatan za svačije potrebe.