Kaspersky

Kaspersky Innovation Hub (iHub) najavljuje peti Open Innovation Program za tehnološke startapove i zrele kompanije koje razvijaju korisničke projekte u oblasti finansijskih tehnologija, gejminga, i domaćinstva budućnosti. Učesnici programa mogu da dobiju stručnu evaluaciju svojih poslovnih ideja, pristup klijentima i prodajnim kanalima kompanije Kaspersky, i mogu da ostvare dugotrajno partnerstvo sa globalnom sajberbezbednosnom i kompanijom za digitalnu privatnost. Prijave za učešće se mogu podneti tokom cele 2021. godine, a svi detalji programa su dostupni na kas.pr/futuresolutions.

Kompanija Kaspersky je predana izgradnji boljeg, bezbednijeg sveta i veruje da su saradnja i podrška najbolji načini za postizanje ovih ciljeva. Kompanija neguje saradnju sa perspektivnim tehnološkim projektima organizovanjem otvorenih programa u potrazi za novim zajedničkim poslovnim aktivnostima unutar iHub-a i njegovog programa Open Innovation Program. Najnoviji poziv na prijavu se bazira na B2C rešenjima, kako bi se postigao cilj kompanije Kaspersky koji podrazumeva kombinovanje najboljih sajberbezbednosnih rešenja, uz istovremeno pružanje novih korisničkih rešenja kroz neuporedivo korisničko iskustvo.

„Usred kontinuirane digitalizacije našeg svakodnevnog života, sve više ljudi bira komfor koji pruža tehnologija prilikom upravljanja finansijama, zabavom i kućnim rutinama. Kroz ovaj novi program bez troškova i ulaganja, kompanija Kaspersky za cilj ima partnerstvo sa kreatorima brzo rastućih korisničkih tehnologija, kako bi mogućnosti koje oni donose postale prilike za svakog od nas. Unutar inicijative kandidati će dobiti priliku da izvrše procenu svojih projekata, pokrenu uzajamne PoC (proof of concept) procedure, testiraju potražnju za svojim proizvodima i uslugama na pravim klijentima kompanije Kaspersky, organizuju demo dane za potencijalne investitore, pa čak i da razvijaju svoje poslovanje zajedno sa kompanijom Kaspersky.” Izjavio je Andrej Nikonov (Andrey Nikonov), šef odeljenja Startup Engagement u kompaniji Kaspersky.

iHub je ključni element strategije rasta kompanije Kaspersky i osnovan je kako bi privukao inovacije u cilju pružanja podrške osnovnom poslovanju kompanije i proširio njen portfolio proizvoda. Takođe pomaže nezavisnim projektima da dopru do određene publike, kao i da pristupe partnerskim mrežama kompanije Kaspersky kako bi povećali svest i dodatno se razvili. U okviru Open Innovation Programa iHub-a, pokrenutog 2019. godine, održana su četiri kruga startap programa. iHub aktivnosti su ukupno privukle preko 1500 aplikanata iz celog sveta, uz 57 projekata koji su postali finalisti demo dana – PoC proces je pokrenut za njih 18.