Nakon sveobuhvatnog testiranja performansi i stepena zaštite, nezavisna laboratorija Dennis Technology Labs proglasila je program Kaspersky Internet Security za najbolji proizvod za zaštitu od sajber pretnji trenutno dostupan na tržištu, pri čemu je program zabeležio preciznost od 100 odsto prema godišnjem izveštaju „Anti-Virus Protection and Performance”. Kompanija Kaspersky Lab se zbog ovakvog rezultata našla među odabranim društvom sigurnosnih kompanija koje su u period od godinu dana dobile četiri uzastopna AAA sertifikata koje izdaje nezavisna laboratorija Dennis Technology Labs.

Kaspersky Lab softver
Kaspersky Lab softver

Ovim izveštajem su obuhvaćeni rezultati svih antivirus testova koje je sprovela laboratorija Dennis Technology Labs u prethodnih 12 meseci, pri čemu je poređeno na koji način različiti anti-malver programi funkcionišu kada je u pitanju zaštita korisničkih sistema i održavanje sistemskih performansi. Kaspersky Internet Security se pokazao kao najbolji I najprecizniji proizvod kada je u pitanju zaštita, pri čemu je jedini program koji je zabeležio preciznost od 100 odsto prilikom testiranja, što je izračunato prema reakcijama proizvoda kako na pretnje tako i na legalna softverska rešenja.

Ovi rezultati potvrđuju da je u današnjem IT svetu, gde sajber pretnje konstantno evoluiraju, specijalizovano sigurnosno rešenje kao što je Kaspersky Internet Security od ključnog značaja za zaštitu internet korisnika od svakodnevnih sajber pretnji. Drugi proizvođači nisu zabeležili toliko dobre rezultate, pri čemu je program Microsoft Security Essentials zabeležio preciznost od 66 odsto, a besplatni program Malwarebytes Anti-Malware preciznost od 67 odsto.

Ovim izveštajem je takođe upoređen uticaj različitih sigurnosnih proizvoda na korisničke sisteme. Prilikom obavljanja brojnih zadataka, Kaspersky Internet Security je imao uticaj na samo 7 odsto sistemskih procesa. Proizvodi drugih kompanija su imali veći uticaj na sisteme, pri čemu je program BitDefender Internet Security imao uticaj na sistemske procese od čak 17 odsto. Program Microsoft Security Essentials je imao manji uticaj na sistemske procese (4 odsto) ali je pružao manji stepen zaštite.

Kaspersky Internet Security se pokazao kao najbolja kombinacija koja korisnicima pruža zaštitu od sajber pretnji pri čemu ima minimalan uticaj na sistemske performanse.

Timur Bijačuev (Timur Biyachuev), direktor sektora za anti malver istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab izjavio je: „U današnjem modernom digitalnom svetu, gde svakodnevno koristimo sve veći broj povezanih uređaja, ubrzanim tempom se razvijaju i sajber pretnje. Korisnici moraju da se osećaju bezbedno i zaštićeno od najrazličitijih sajber pretnji i zato smo sebi postavili zadatak da učinimo internet sigurnijim mestom. Svesni smo činjenice da unapred instalirani alati na operativnim sistemima jednostavno nisu dovoljno moćni da se izbore sa najsavremenijim sajber pretnjama, i zbog toga smo uložili veliki napor i znanje naših stručnjaka u kreiranje specijalizovanog proizvoda – Kaspersky Internet Security. Ovaj proizvod korisnicima pruža najbolju moguću zaštitu bez opterećivanja sistemskih resursa, što je i potvrđeno kroz sveobuhvatno testiranje koje je sprovela nezavisna laboratorija Dennis Technology Labs”.