Kompanija Kaspersky Lab proglašena je za pobednika na dodeli nagrada SC Magazine Awards Europe 2016, osvojivši drugu godinu zaredom nagradu za „najbolje korporativno bezbednosno rešenje”.

Ovaj uspeh predstavlja priznanje za kompaniju Kaspersky Lab kao inovatora u oblasti IT bezbednosti, koji vodi računa o bezbednosti digitalnog sveta za više od 270,000 kompanija širom sveta. Pružajući jedinstvene usluge u oblasti sajber bezbednosti više od 15 godina, kompanija Kaspersky Lab se izborila sa oštrom konkurencijom i osvojila nagradu za „najbolje korporativno bezbednosno rešenje“. Tehnologije kompanije Kaspersky Lab namenjene za korporativne klijente kreirane su pomoću opsežnih informacija o bezbednosnim pretnjama na globalnom nivou i specijalno su napravljene tako da ispunjavaju sve zahteve najrazličitijih industrija.

Među nekim od nedavno objavljenih inovacija iz kompanije Kaspersky Lab nalaze se napredno rešenje za detektovanje ciljanih napada, pod nazivom Kaspersky Anti Targeted Attack Platform, kao i rešenje specijalno kreirano za zaštitu važnih industrijskih sistema – Kaspersky Industrial Cybersecurity. Najnoviji član porodice korporativnih bezbednosnih rešenja jeste Kaspersky Embedded Systems Security – specijalizovan proizvod koji je kreiran da zaštiti bankomate i POS terminale.

Velika je čast i dostignuće za kompaniju Kaspersky Lab što je na dodeli nagrada SC Magazine Awards Europe 2016 bila prepoznata kao lider u stvaranju bezbednosnih rešenja korporativnog nivoa. Ova prestižna nagrada će nam biti motivacija da i dalje kreiramo najbolja moguća bezbednosna rešenja, kako bismo odgovorili najnovijim IT bezbednosnim zahtevima brojnih organizacija širom sveta. Ova nagrada je potvrda našeg napornog rada, neprekidnog istraživanja i odlučnosti da učinimo svet sigurnijim”, izjavio je Kiril Kertsenbaum, direktor sektora za korporativna rešenja u kompaniji Kaspersky Lab.

Priznanje SC Magazine Awards veoma je cenjeno u Evropi i njime se nagrađuju IT stručnjaci koji svakodnevno rade na obezbeđivanju kompanija, kao i zajednica proizvođača koja kreira inovativne bezbednosne tehnologije.