Kompanija Kaspersky Lab predstavlja novu verziju Kaspersky Endpoint Security za Mac uređaje, kao odgovor na moderne sajber bezbednosne trendove i opasnosti u heterogenom okruženju. Ovo rešenje će biti dostupno kao deo paketa Kaspersky Endpoint Security for Business, kojim se može upravljati sa jedne konzole – Kaspersky Security Center.

Mac operativni sistem poseduje znatan udeo na tržistu krajnjih korisnika (blizu 6 odsto) i dok taj udeo nastavlja da raste, paralelno raste i broj malvera koji su specijalno napravljeni za Mac uređaje. Rasprostranjenost heterogenih mreža unutar srednjih preduzeća je postala opšteprihvaćeni trend. Raznovrsnost platformi (uključujući Windows, Mac, Linux i virtuelna okruženja) koje se koriste u savremenim preduzećima čini odbranu IT okruženja i važnih poslovnih podataka teškom. Takođe, decentrailizacija računarstva čini obranu IT resursa i kompanijskih podataka jos težom.

apple

Kao odgovor na ove trendove Kaspersky Lab je unapredio svoj Kaspersky Endpoint Security for Business paket, uvodeći Kaspersky Endpoint Security 10 za Mac. Novi Kaspersky Endpoint Security za Mac uređaje predstavlja moćnu kombinaciju izuzetne zaštite, efikasnosti i jednostavnog načina upravljanja, osmišljen tako da zadovoljava potrebu za zaštitom heterogenog IT okruženja. Nova verzija ovog programa donosi široki spektar alata i tehnologija koje se lako pokreću i koriste. Karakteristike koje su dostupne u novoj verziji popularnog sigurnosnog rešenja za preduzeća pružaju vlasnicima Mac uređaja veliki broj novih bezbednosnih pogodnosti.

Upotreba zajedno sa Kaspersky Security Network-om omogućava preduzećima da raspolažu bezbednosnim informacijama u okviru cloud rešenja radi brže identifikacije malvera i ostalih sumnjivih aktivnosti.

Network Attack Blocker iz kompanije Kasperksy Lab nadgleda sumnjive aktivnosti na mrežama preduzeća i dozvoljava IT stručnjacima da unapred definišu kako će njihovi sistemi reagovati u slučaju detekcije sumnjivih aktivnosti. Svrha nove Network Attack Blocker komponente je da zaustavi sve napade na mrezu uključujući skeniranje priključka, napade koji sprečavaju korišćenje usluge, napade buffer prekoračenja i druge zlonamerne napade sa daljine na programe i servise koji rade u oviru mreže.

Kako bi zaštitila svoje korisnike i njihove zaposlene od opasnosti na mreži, kompanija Kaspersky Lab je u svoj Kaspersky Endpoint Security za Mac uređaje uključila i Web protection i Anti-phishing tehnologije. One analiziraju sav dolazni i odlazni saobraćaj, blokiraju štetne skripte, pri čemu ne opterećuju sistemske resurse i pomažu korisnicima da se suoče sa sajber kriminalcima koji pokušavaju da pristupe njihovim privatnim i finansijskim informacijama uz pomoć lažnih (phishing) sajtova. Kao rezultat dobijamo ojačanje celokupnog zaštitnog sistema od opasnosti koje napadaju isključivo Mac uređaje.