Kompanija Kaspersky Lab produžila je dugogodišnju saradnju sa kompanijom NetApp kada je u pitanju zaštita data centara tako što je objavila da će Kaspersky Security for Storage bezbednosno rešenje biti kompatibilno sa NetApp ONTAP 9 sistemom. Nadovezujući se na već postojeću podršku za prethodne ONTAP sisteme, ovo rešenje omogućiće glatko prebacivanje na najnoviju verziju ONTAP sistema, pri čemu će obezbediti visokokvalitetnu zaštitu korporativnih podataka u skladišnoj arihtekturi, bilo da su u pitanju diskovi, fleš memorije ili cloud.

Uz istovremeni razvitak NetApp ONTAP 9 i Kaspersky Security for Storage, korporativni korisnici i partneri moći će da iskoriste svoje infrastrukturne investicije, uključujući NetApp sisteme, cloud i software-defined skladišne sisteme. Kada su u pitanju korporacije koje imaju heterogenu skladišnu infrastrukturu koja kombinuje NetApp ONTAP 8 i ONTAP 9, Kaspersky Security for Storage je kompatibilan sa oba sistema. Na ovaj način se podstiče efikasnost i kontinuitet poslovanja, pri čemu se eliminiše potreba za korišćenjem različitih bezbednosnih rešenja za druge verzije sistema.

Kaspersky Security for Storage obezbeđuje zaštitu za skladišne sisteme bez uticaja na njihove performanse ili na prenos i upravljanje podacima. Neke od ključnih bezbednosnih karakteristika koje su sada dostupne za NetApp ONTAP 9 sistem su:

  • Zaštita od malvera u realnom vremenu;
  • Cloud zaštita uz Kaspersky Security Network;
  • Fleksibilna konfiguracija za skeniranje;
  • Optimizacija i podešavanje na koji način će biti iskorišćeni sistemski resursi;
  • Skalabilnost i tolerancija na greške.

„Kao član NetApp Alliance partnerskog programa, kompanija Kaspersky Lab je posvećena kreiranju efikasnih i brzih bebednosnih rešenja za skladišne sisteme svim korporativnim korisnicima. Smatramo da će ovo partnerstvo omogućiti brojnim organizacijama da ubrzaju svoje odbrambene sisteme i da na najbolji mogući način iskoriste svoju investiciju u IT bezbednost, bez brige o uticaju na performanse i kompatibilnosti sa drugim sistemima”, izjavio je Veniamin Levtsov, potpredsednik sektora za korporativne klijente u kompanij Kaspersky Lab.

 

„Jedan od ciljeva NetApp Alliance partnerskog programa jeste saradnja sa kompanija koje imaju istu viziju kada je u pitanju zaštita savremenih digitalnih okruženja”, izjavila je Marija Olson (Maria Olson), potpredsednik globalnog partnerskog programa u kompaniji NetApp. „Naša saradnja sa kompanijom Kaspersky Lab omogućiće klijentima da imaju jasan uvid u njihove podatke u svim okruženjima, znajući da ih štiti najbolja tehnologija”.