Kompanija Kaspersky Lab sa ponosom je objavila da je njenom timu za globalnu podršku dodeljen sertifikat ISO 9001:2015. Kaspersky Lab je jedna od prvih kompanija kojoj je dodeljen ovaj sertifikat prema novom standardu. ISO 9001:2015 je najpriznatiji sertifikat za upravljanje kvalitetom u svetu. Tokom ispitivanja, utvrđeno je da su praksa, politika i sistemi upravljanja tima za globalnu podršku kompanije Kaspersky Lab ispunili očekivanja, kao i da su u skladu sa svim međunarodno prihvaćenim standardima.

ISO 9001:2015 sertifikat koji je osvojila kompanija Kaspersky Lab predstavlja priznanje za tehničku podršku za korporativna i korisnička IT rešenja širom Evrope, Južne i Severne Amerike i Rusije.

ISO 9001:2015 standard zasnovan je na brojnim principima upravljanja kvalitetom i pokriva pet glavnih procesa među kojima su: upravljanje incidentima, upravljanje masovnim kritičnim situacijama, upravljanje reklamacijama na usluge korisničkog servisa kompanije, upravljanje znanjem i interna podrška korisnika u Kaspersky Lab-u. U skladu sa tim, ovaj standard obezbeđuje okvir i smernice za konstantno poboljšanje učinka i usluga kompanije.

Kompanija Kaspersky Lab dokazala je svoju sposobnost da održi korisničku podršku na veoma visokom nivou. Tokom procesa sertifikacije nisu pronađene nikakve nepravilnosti, što predstavlja pravu retkost među kompanijama koje uđu u uži izbor za dodelu sertifikata. Ova nagrade potvrđuje činjenicu činjenicu da korisnici proizvoda kompanije Kaspersky Lab, bez obzira na oblast rada, dobijaju visokokvalitetnu podršku koja je u skladu sa svim međunarodnim standardima.

Aleksandar Vojnov (Alexander Voinov), direktor sektora za globalnu podršku u kompaniji Kaspersky Lab izjavio je: „Dobijanje ISO sertifikata predstavlja veliku čast za tim za globalnu korisničku podršku. Ovaj sertifikat je pokazatelj da kompanija Kaspersky Lab pruža veoma kvalitetne usluge svojim korisnicima. Naša misija jeste da korisnicima obezbedimo najbolje moguće iskustvo prilikomkorišćenja naših proizvoda i usluga, kao i da im omogućimo najveći nivo satisfakcije kao kupcima. Ovaj sertifikat, kao i druge nagrade iz oblasti IT industrije predstavljaju dokaz naše posvećenosti korisnicima, i pokazuju da naši korisici dobijaju najviši kvalitet usluga, kao što i zaslužuju.”