Kompanija Kaspersky Lab objavila je danas da se u okviru istraživanja „Magic Quadrant“ kompanije Gartner, koje se odnosi na bezbednosne platforme za krajnje korisnike, pozicionirala kao lider među proivođačima bezbednosnih rešenja. Ova procena zasniva se na kriterijumima kao što su „sveobuhvatna vizija” i „sposobnost izvršenja”. Ovo je peta godina zaredom kako je Kaspersky Lab zauzeo ulogu lidera, prema procenama kompanije Gartner.

kaspersky
Globalna prepoznatljivost brenda, porast tržišnog udela, snažan uticaj u industriji IT bezbednosti, kao i priznanje koje je Kaspersky Lab dobio od kompanije Gartner, dodatno pozicioniraju kompaniju Kaspersky Lab kao vodećeg snabdevača najboljih bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Obiman portfolio proizvoda kompanije Kaspersky Lab obuhvata bezbednosna rešenja za zaštitu različitih klijenata od svih vrsti sajber pretnji, a kompanija je na nezavisnim testiranjima tokom 2015. godine zauzimala prva tri mesta više nego bilo koji drugi proizvođač bezbednosnih rešenja. Zbog vrhunske tehnologije i najaktuelnijih informacija o bezbednosnim pretnjama, kompanija Kaspersky Lab predstavlja vodeći izbor za preko 400 miliona korisnika i 270.000 korporativnih klijenata.
„Drago nam je da smo i peti put zaredom ostali na liderskoj poziciji kada je u pitanju „Magic Quadrant” istraživanje kompanije Gartner. Nastavićemo da pružamo korisnicima najbolju višeslojnu zaštitu tako što ćemo iskoristiti naše znanje i iskustvo za kreiranje tehnologija koje će neutralizovati brojne pretnje, uključujući poznate i nepoznate, ali i napredne pretnje”, izjavio je Nikita Švetsov (Nikita Shvetsov), izvršni tehnološki direktor u kompaniji Kaspersky Lab. „Veliko iskustvo i stručnosti koje smo stekli tokom svih ovih godina borbe protiv ozbiljnih IT pretnji, omogućilo nam je da razvijemo bezbednosna rešenja za krajnje korisnike koja su jednostavna za upravljanje i pružaju efikasnu zaštitu, i na taj nači zadovoljavaju sve potrebe naših klijenata.