Kompanija Kaspersky Lab je objavila da će u Srbiji biti dostupna najnovija verzija programa Kaspersky Small Office Security koji je kreiran specijalno za preduzeća koja imaju manje od 50 zaposlenih. Ovaj program omogućuje prvoklasnu zaštitu i lako korišćenje, a da pri tom nije potrebno specijalno IT znanje. Nove opcije vam omogućuju da se fokusirate na rukovođenje i razvoj preduzeća a da podaci mušterija i zaposlenih, kao i podaci o vašem preduzeću, budu sigurni.

Kaspersky Small Office Security
Kaspersky Small Office Security

U današnje vreme, mala preduzeća su sve češće na meti sajber kriminalaca zato što uglavnom obraćaju manje pažnje na sajber bezbednost, a pri tome poseduju vredne podatke. Prema istraživanju Global Corporate IT Security Risks koje su 2014. godine sprovele kompanije Kaspersky Lab i B2B International, procenat kompanija koje dozvoljavaju korišćenje personalnih računara zaposlenih u okviru korporativne mreže je porastao na 62 odsto u 2014. godini. Takođe, iako preduzeća znaju da su lični podaci mušterija (25 odsto), podaci o plaćanju (13 odsto) i poslovne tajne (12 odsto) među glavnim prioritetima informacione bezbednosti, ona se i dalje oslanjaju na osnovne mere zaštite, kao što su, na primer, besplatni programi za zaštitu od malvera. Ispitanici su naglasili da žele moćan, ali i jednostavan program za zaštitu koji bi im bio dostupan po pristupačnoj ceni.

Program Kaspersky Small Office Security je opremljen tehnologijom koja može da zaštiti i velike kompanije, ali je specijalno dizajniran da ispuni sve zahteve malih preduzeća. On sa sobom donosi brojne nagrađivane karakteristike kao što su zaštita od malvera i zaštita onlajn transakcija, upravljanje cloud uslugom, kao i rukovođenje lozinkama i kopijama podataka, pri čemu je jako jednostavan za korišćenje, što je i neophodno za ovaj tržišni segment.

„Rukovođenje malim preduzećem može biti veoma uzbudljivo i zabavno, ali ako imate malo preduzeće to ne znači da vas sajber kriminalci neće primetiti. Veoma je važno da preduzeća posvećuju više pažnje sajber bezbednosti, a Kaspersky Small Office Security im je to olakšao. Vrlo je jednostavan za instaliranje, lako se podešava i održava, i na taj način vlasnici kompanija mogu da se posvete onome što rade najbolje: razvitku i uspešnom poslovanju preduzeća”, izjavio je Dragan Martinovič, direktor za region jugoistočne Evrope u kompaniji Kaspersky Lab.

Najnovija verzija programa Kaspersky Small Office Security obuhvata nekoliko novih i poboljšanih karakteristika, kao što su:

  • Poboljšana zaštita od svih poznatih, nepoznatih i naprednih pretnji – sa višeslojnom zaštitom vrhunskog kvaliteta za Windows i Mac računare, servere i mobilne uređaje sa Android operativnim sistemom.
  • Nova upravljačka konzola zasnovana na cloud usluzi – omogućuje vlasnicima preduzeća ili njihovim IT stručnjacima da jednostavno i sa bilo kojeg mesta upravljaju IT zaštitom i uređajima koristeći internet pretraživač.
  • Nova opcija rukovođenja lozinkama zasnovana na cloud usluzi skladišti kritične podatke za prijavljivanje i omogućuje korisnicima da imaju različite, jedinstvene lozinke za svaki bezbedan veb sajt, na svim uređajima, pri čemu moraju da zapamte samo jednu glavnu lozinku.
  • Bezbednost finansijskih podataka – štiti onlajn poslovanje i transakcije od finansijske prevare. Ovo podrazumeva i poboljšanja na nagrađivanom ‘Safe Money’ modulu.

Kaspersky Small Office Security štiti Windows (od Windows XP do Windows 8.1 sistema) ili Mac računare/laptopove, Windows servere, kao i Android mobilne telefone i tablet uređaje. Svaki korisnik/zaposleni dobija zaštitu za jedan Windows ili Mac računar i jedan mobilni uređaj, kao i program Kaspersky Password Manager. Zaštita servera biva obezbeđena naknadno u zavisnosti od broja zaštićenih korisnika. Kaspersky Small Office Security se prodaje u već definisanom licenciranom pakovanju koje može da zaštiti do 50 zaposlenih.