Kompanija Kaspersky Lab objavila je danas da je produžila saradnju sa kompanijom VMware kako bi pomogla u poboljšanju bezbednosti softverki definisanih data centara. Kompanija Kaspersky Lab se kao Vmware TAP Elite partner pridružuje VMware NSX® partnerskom programu koji ima za cilj da poboljša zaštitu kritičnih korporativnih podataka.

 

Nakon objavljivanja najnovije verzije programa Kaspersky Security for Virtualization, ovo prošireno partnerstvo omogućiće zajedničkim korisnicima da iskoriste virtualizovanu platformu vrhunskog kvaliteta za kritične poslovne zadatke, ojačanu bezbednosnim rešenjem koje jednostavno prati celokupnu infrastrukturu i promene na mreži, kako bi odbranilo organizaciju i infrastrukturu od spoljašnjih i unutrašnjih pretnji, kao i od poznatih i nepoznatih ranjivosti.

 

Kaspersky Security for Virtualization će omogućiti unapređen nivo zaštite za softverski definisane data centre kroz kompatibilnost sa VMware NSX platformom, tako što će koristiti vodeće tehnologije za borbu protiv malvera i zaštitu mreže na virtualizovanim okruženjima, uz minimalan uticaj na dragocene zajedničke resurse. To će omogućiti kompanijama da održe superiorne performanse celokupne virtualizovane infrastrukture koja je od kritičnog značaja za pouzdanost i efikasnost.

 

Kaspersky Security for Virtualization je specijano dizajniran da radi u virtualizovanoj infrastrukturi, i uz kompatibilnost sa VMware NSX platformom, obezbediće zaštitu za softverski definisane data centre i hibridne cloud platforme:

 

  • Trajna antivirusna zaštita bez agenata unutar VM
  • Napredno sprečavanje upada (IPS) za virtualizovane mreže
  • Integracija sa bezbednosnim politikama radi superiorne i automatizovane zaštite radnih zadataka
  • Automatizovano implementiranje zaštite i skalabilnost
  • Optimatizovano upravljanje anti-malver zadacima i zaštitom informacija

 

Kompanija Kaspersky Lab je lider u industriji zaštite i ima veliki portfolio naprednih bezbednosnih rešenja za preduzeća. Kompanija Kaspersky Lab je još od 2011. godine isporučivala VMware specijalizovana bezbednosna rešenja za virtualizovana okruženja. Očekuje se da će integracija Kaspersky Lab proizvoda i NSX platforme biti dostupna u četvrtom kvartalu 2016. godine.

 

„Sarađivali smo sa kompanijom VMware dugi niz godina kako bismo ukomponovali napredna bezbednosna rešenja u korporativna virtualizovana okruženja“, izjavio je Vitali Mzokov (Vitaly Mzokov), predstavnik sektora za zaštitu data centara i bezbednost virtuelnih platformi u kompaniji Kaspesky Lab. „Kompatibilnost sa VMware NSX platformom omogućiće našim klijentima da podignu bezbednost softverski definisanih data centara na novi viši nivo, štiteći njihove virtuelne servere, radne stanice i data centre od malvera, mrežnih napada i pretnji „nultog dana“, bez uticaja na preformanse”.

 

„VMware se oslanja na stabilan bezbednosni partnerski ekosistem koji će nam pomoći da obezbedimo najviši nivo zaštite za kritične poslovne poslovne podatke i aplikacije. Kompanija Kaspersky Lab kreira dokazane anti-malver proizvode i bezbednosna rešenja koja mogu da iskoriste NSX platformu kako bi podigla zaštitu softverski definisanih data centara na viši nivo”, izjavio je Džef Huang (Geoff Huang), viši direktor sektora za marketing proizvoda u kompaniji VMware.

Model softverski definisanih data centara zasnovanih na aplikacijama, kao i automatizacija bezbednosnih procesa i sposobnost razvrstavanja na VMware NSX platformi, omogućiće automatizovano instaliranje i skalabilnost programa Kaspersky Security for Virtualization.