IDC (International Data Corporation) korporacija ispitivala je tržište bezbednosnih rešenja i napravila izveštaj za 2014. godinu na osnovu dobijenih podataka. Prema ovim podacima, kompanija Kaspersky Lab rasla je brže od samog tržišta: celokupan prihod svih proizvođača bezbednosnih rešenja porastao je za 2,6 odsto u 2014. godini dok je samo prihod kompanije Kaspersky Lab porastao za 6,5 odsto.

idc

Podaci ukazuju na to da je celokupan iznos prihoda svih proizvođača bezbednosnih rešenja bio 9 milijardi američkih dolara u 2014. godini, pri čemu su četiri proizvođača zabeležila prihode iznad 700 miliona američkih dolara. Ova četiri proizvođača činili su 64 odsto od ukupnog iznosa prihoda. Kompanija Kaspersky Lab se nalazi u ovoj grupi i zauzima četvrto mesto sa prihodom od 710,6 miliona američkih dolara. U 2014. godini, prihod kompanije porastao je za 6,5 odsto, a sama kompanija je držala 7,9 odsto tržišta. Kaspersky Lab se takođe nalazio na četvrtom mestu i 2013. godine, kada su prihodi porasli za 6,1 odsto i bili 667 miliona američkih dolara.

Pored toga, IDC je proglasio Kaspersky Lab za kompaniju koja je značajno napredovala zbog njenog rasta u udelu na tržištu bezbednosnih rešenja. Ovaj segment je zabeležio neznatan globalni rast od 1 odsto u 2014. godini, dok je udeo kompanije Kaspersky Lab porastao za više od 9 odsto. Slab globalni rast u velikoj meri je prouzrokovan smanjenom isporukom PC računara.

Gari Kondakov (Garry Kondakov), glavni poslovni direktor u kompaniji Kaspersky Lab, izjavio je: „Veoma smo zadovoljni što nas je IDC proglasio za kompaniju koja najbrže napreduje. Bezbednost krajnjih potrošača je uvek bila centralni fokus našeg poslovanja, naročito kada su u pitanju mala i srednja preduzeća. Mi ćemo nastaviti da im obezbeđujemo najbolja moguća softverska rešenja. U isto vreme, očekujemo da ćemo ostvariti značajan rast u korporativnom segmentu koje se odnosi na bezbednost korporativnih klijenata. Potrebe i zahtevi naših klijenata su se promenili u skladu sa evolucijom koju je doživeo svet sajber pretnji i sve većim brojem ciljanih napada. Stručnost osoblja i napredne tehnologije kompanije Kaspersky Lab mogu da im pomognu da se izbore sa najsofisticiranijim pretnjama. Očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti proširiti naš korporativni portfolio sa bezbednosnim rešenjima i uslugama koje prevazilaze klasičnu korisničku zaštitu, u skladu sa našim dugogodišnjim strateškim planom”.