Kompanija Kaspersky Lab je nastavila da nadmašuje konkurenciju kad je reč o TOP3 metrici za internet bezbednost, osvajanjem prvog mesta već četvrtu godinu zaredom u nezavisnom testiranju tokom cele godine. Ova doslednost i kvalitet rada dokazuju da kompanija Kaspersky Lab nesumnjivo nudi najbolju sajber zaštitu koja je dostupna. Što je još važnije, TOP3 procenat rasta za proizvode kompanije Kaspersky Lab se takođe povećava iz godine u godinu, „cementirajući“ tako poziciju kompanije kao lidera na tržištu.

Evoluirajući uz sofisticiranu prirodu sajber pretnji i kriminalaca, proizvodi kompanije Kaspersky Lab su dostigli najveći procenat među top-tri mesta za testiranje nezavisnih istraživačkih laboratorija u odnosu na bilo koju drugu kompaniju – 90 odsto, i takođe nadmašili sopstvene performanse u svim prethodnim godinama i do 8 odsto u odnosu na 2015.godinu.

TOP3 rejting, koji je dobio Kaspersky Lab, redovna je godišnja procena učinka kompanije u rasponu IT nezavisnih testova u bezbednosnom sektoru. Potrošački i korporativni proizvodi koji su dostavljani na nezavisno testiranje tokom cele godine bili su upoređivani po TOP3 metrici, a vendori su rangirani prema zaštiti koju pružaju od poznatih, nepoznatih i naprednih pretnji. Kao što samo ime sugeriše, TOP3 metrika priznaje rangiranje tri najveće kompanije sa najboljim rezultatom preko cele godine. Svaki vendor dobija ocenu na osnovu broja prva tri mesta koje je dobio u nezavisnom testiranju, u odnosu na broj testova u koji su bili uključeni.

Proces testiranja je rigorozan i samo transparentni i jasni testovi bivaju razmatrani prema generalnom plasmanu za svakog vendora. AV-test i AV-Komparativni testovi dominiraju rangiranjem, kao i testiranje iz laboratorija, uključujući SELabs i VirusBulletin. Sve laboratorije su priznate po svojoj transparentnosti u testiranju i drže jaku poziciju u industriji kojoj se može verovati i na koju se može oslanjati.

U 2016.godini, kompanija Kaspersky Lab je ušla sa 78 individualnih testova, analizirajući svoju sposobnost da zaštiti korisnike od ransomvera, eksploita, finansijskog malvara, APT-a, fišinga i drugog. Proizvodi ove kompanije su se našli među prva tri mesta u ovih 70 testova. Još više je neverovatno da je kompanija dobila prvo mesto u ovih 55 testova, za 35 testova više u odnosu na najbližeg konkurenta. Ne samo da postiže najbolje rezultate u industriji, kompanija Kaspersky Lab se izdvaja znatno iznad konkurencije, obezbeđujući svoju poziciju na vrhu tabele već četvrtu godinu zaredom.

,,Nakon dvadesest godina poslovanja, u 2017. godinu smo ušli kao globalna sajber bezbednosna kompanija, i prva pozicija u TOP3 metrici dodatno svedoči o snazi i moći naših rešenja. To nas podstiče da i dalje budemo posvećeni svojim klijentima svih veličina, od korisnika kućnih bezbednosnih softvera do multinacionalnih brendova, i da nudimo pouzdanu, dokazanu i verodostojnu sajber zaštitu.

Naš jedinstveni pristup rešavanju trenutnih i budućih pretnji znači da naši proizvodi nastavljaju da nude najsveobuhvatniju zaštitu koja postoji. Kombinovanjem ljudske inteligencije i tehnologije – pristup koji zovemo HuMachine – naši proizvodi su se dokazali u zaštiti naših kupaca u svim oblastima njihovih digitalnih života’’ izjavio je Timur Bijačuev (Timur Biyachuev), direktor jedinice za Anti-Malver istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab.