Kompanija Zamphyr sa sedištem u Kikindi pokrenula je veoma koristan program online škole programiranja, besplatan za nezaposlene i namenjen svima koje zanima, bez obzira na nivo dosadašnjeg znanja. Razlika u odnosu na druge kurseve, koji su često površni i nisu baš zadovoljavajućeg kvaliteta, je ta što je škola programiranja urađena detaljno i profesionalno.

– Naš cilj je da društvene programe koje imamo ponudimo nezaposlenima koji tako mogu besplatno da uče. Nadam se da ćemo u budućnosti moći i drugim grupama da pomognemo. Jako su nam interesantni studenti završnih godina, tako da ćemo i njima pomoći i na taj način proširiti našu školu – kaže Marko Kažić, osnivač Kompanije Zamphyr.

Do sada se u školu programiranja javilo više od 700 polaznika i pored Srbije, najviše ih je iz zemalja u regionu – Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Za sam projekat, Zamfir se nalazi na samom vrhu svetskog preduzetničkog poduhvata za najveći društveni doprinos u Centralnoj Evropi.

– Ovakav program mnogo je bolji od klasičnog školskog programa zato što možete da učite bilo gde preko mobilnog telefona ili računara, niste ograničeni na neko gradivo koje morate da pređete za određeno vreme, već imate dovoljno prostora da učite kada god poželite i kolko želite. Kada završite školu, sposobni ste da se zaposlite i zato je ovaj model bolji od drugih – kaže Nikola Isakov, asistent u školi programiranja.

Radnici kompanije Zamphyr, kao i drugi programeri, čine Kikindsku tehnološku zajednicu, kojoj je cilj da privuče veliki broj svojih kolega iz svih delova planete u Vojvodinu, koja ima veoma kvalitetnu infrastrukturu i jeftine uslove za život i rad na računaru.