Kingston Digital predstavila je DataTraveler® microDuo 3C USB fleš disk. DataTraveler microDuo 3C ima dvostruki interfejs koji radi sa oba standarda USB portovima tipa A (3.1, 3.0, 2.0) i USB portovima tipa C™. USB tipa C dolazi sa reverzibilnim standardom za povezivanje koji je prilagođen tanjim i elegantnijim uređajima koji dolaze. On omogućava da jedan port funkcioniše kao osnova za prenos podataka, za video izlaz, punjenje, pa čak i za napajanje eksternih uređaja.

DataTraveler microDuo 3C je idealan način da obezbedite do 64GB dodatnog prostora za skladištenje za najnovije telefone, tablete i Mac računare, a radi i sa uređajima koji su trenutno najviše u upotrebi. Dostupan kasnije tokom meseca, jednostavan plug-and-play disk nudi brze USB 3.1 performanse sa brzinama čitanja do 100MB/s i brzinama upisa do 15MB/s. Lagani  DataTraveler microDuo 3C malog formata upotpunjuje portabilne uređaje i lako se prenosi.

“DataTraveler microDuo 3C poseduje dvostruki interfejs koji odgovara i USB portovima tipa A i USB portovima tipa C kako bi se korisnicima omogućio lak pristup najnovijem USB interfejsu,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Naš disk omogućava veći prostor za skladištenje, poseduje velike brzine prenosa podataka i  pomaže da nove tehnologije budu dostupne korisnicima.”

Pored DataTraveler microDuo 3C uređaja, Kingston će uskoro predstaviti i novu generaciju DataTraveler Micro 3.1 fleš diska. Jedan od najmanjih USB fleš diskova na svetu savršen je kao dodatni prostor za skladištenje na tablet uređajima, tankim notebook-ovima, audio sistemima u automobilima, dok istovremeno neznatno povećava dimenzije uređaja. DataTraveler Micro 3.1 biće dostupan u kapacitetima od 16GB do 64GB.

DataTraveler microDuo 3C je podržan petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.