Kingston USB flash

Kingston Digital predstavila je dva nova USB fleš diska sa hardverskom enkripcijom kojima se može upravljati preko SafeConsole® platforme od DataLocker®-a. Upravljivi DataTraveler® 4000G2 (DT4000G2DM ) i upravljivi DataTraveler Vault Privacy 3.0  (DTVP30DM) rešavaju neophodne potrebe organizacija kako bi se dostigao Američki Savezni standard za obradu informacija (FIPS) i štite podatke na najvišem nivou. Oba uređaja se mogu koristiti kao rešenje za upravljanje preko SafeConsole Encryption Management platforme kompanije DataLocker Inc., Kingstonovog partnera za enkriprtovane USB diskove.

Novi Kingston® USB diskovi poseduju 256-bitnu AES hardversku enkripciju  i FIPS sertifikat (DT4000G2DM poseduje FIPS 140-2 Level 3 validaciju; DTVP30DM poseduje FIPS 197 sertifikat) kako bi obezbedili maksimalnu sigurnost ličnih i poslovnih  podataka. Pored toga, SafeConsole je jedina USB management platforma za sigurnosne USB diskove sa mogućnošću upravljanja lozinkom – daljinski i lokalno. Platforma omogućava bezbedno resetovanje  zaboravljene lozinke, aktivaciju potpunog praćenja uređaja, geolokaciju i geolimitaciju kako bi se osiguralo korišćenje samo u odabranim zemljama, automatsko registrovanje i “uništenje na daljinu” u slučaju gubitka uređaja.

Organizacije bi trebalo da razviju procedure  u skladu sa najboljom praksom kako bi sačuvale podatke van sigurnosne mreže unutar kompanije, budući da curenje podataka postaje  učestalo  dok su neki regioni u procesu usvajanja regulatorne politike. Evropska Unija (EU) će uskoro doneti Uredbu o generalnoj zaštiti podataka (General Data Protection Regulation), koja nalaže preduzećima da ojačaju svoju digitalnu infrastrukturu ili će se suočiti sa velikim kaznama. Deo organizacione politike  treba da uključi i upravljanje uređajima koji omogućavaju kontrolu putem LAN i Internet konekcije.  Ovo će omogućiti bolje praćenje i kontrolu  prebacivanja podataka u kompaniju i van nje.

“Greška koji je izazvao ljudski faktor, namerni napadi i kvarovi mogu izložiti riziku podatke zaposlenih i kompanije. Kompanije, agencije i organizacije bi trebalo da implementiraju sigurnosnu politiku pre nego što bilo šta krene po zlu, što je ključno da bi se sprečilo neizvršenje, kazne, pa čak i finansijski gubitak,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Naši najnoviji USB diskovi, skorašnja akvizicija kompanije IronKey  i rastuće DataLocker partnerstvo demonstrira Kingstonovu posvećenost u obezbeđivanju najsigurnije i najveće porodice  enkriptovanih USB rešenja na tržištu.”
Kingstonovi DT4000G2DM i DTVP30DM su dostupni u kapacitetima od 4GB, 8GB, 16GB, 32GB i 64GB i podržani su petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.