KC2500 NVMe SSD nove generacije

Kingston Digital, Inc., ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, predstavio je KC2500, novu generaciju M.2 NVMe PCIe SSD-a za desktop, radne stanice i high-performance computing (HPC) sisteme.

KC2500 NVMe PCIe SSD donosi moćne performanse uz pomoć najnovijih Gen 3.0 x 4 kontrolera i 96-slojnog 3D TLC NAND-a. Uz brzine do 3500MB/s za čitanje kao i do 2900MB/s za pisanje podataka, KC2500 kombinuje izvanredne performanse i izdržljivost, što utiče na unapređenje radnih procesa desktop korisnika, radnih stanica kao i power user-a.

Samo-enkriptujući SSD

KC2500 je dostupan u kapacitetima do 2TB2 u kompaktnim M.2 2280 dimenzijama koje štede prostor za ostale komponente, dok istovremeno korisnicima omogućava da iskoriste PCIe brzine. Samo-enkriptujući SSD podržava kompletni paket end-to-end zaštite pomoću AES-XTS 256-bitne hardverske enkripcije. Omogućuje upotrebu rešenja nezavisnih proizvođača softvera sa TCG Opal 2.0 podrškom za upravljanje sigurnošću kao što su Symantec, McAfee, WinMagic® i drugi. KC2500 takođe ima i ugrađenu podršku za Microsoft eDrive, bezbednosnu specifikaciju memorije za upotrebu sa BitLocker-om.

Kingston SSD

KC2500 obezbeđuje visoku brzinu i pouzdanost za intenzivna radna opterećenja u desktop, workstation i HPC aplikacijama

„KC2500 postavlja novi standard kada su u pitanju PC korisnici koji zahtevaju visoke performanse, omogućujući visoku brzinu i pouzdanost za intenzivna radna opterećenja u desktop, workstation i HPC aplikacijama“, rekao je Tony Hollingsbee, SSD poslovni menadžer u Kingston EMEA. „Kompaktna M.2 veličina i širok spektar bezbednosnih opcija za enkripciju pružaju veću fleksibilnost organizacijama koje žele da osveže svoje trenutne sisteme, ili za korisnike koji žele da nadograde svoj sistem najboljim performansama koje trenutno mogu da ponude NVMe PCIe SSD uređaji.”

KC2500 je trenutno dostupan u kapacitetima od 250GB, 500GB i 1TB, a uskoro se očekuje i model od 2TB2. KC2500 takođe dolazi uz ograničenu petogodišnju garanciju i sa besplatnom tehničkom podrškom.