kingston

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je objavio dostupnost novog SSD-a namenjenog data centrima, modela DC1000B M.2 NVMe. Ovaj novi SSD je idealan za servere koji dolaze sa jednim ili dva M.2 NVMe slota namenjenih za boot sistema i tako štede neprocenjive ladice na prednjoj strani servera koje su namenjene za diskove koji služe čuvanju velike količine podataka. DC1000B je dizajniran u 2280 formatu koji uključuje zaštitu od gubitka napajanja i konstruisan je tako da ostvaruje 0.5DWPD4 izdržljivost u radu za produženi životni ciklus. Kingstonov DC1000B poseduje neverovatne performanse sa brzinama do 3.2GB/s i 205K IOPS2 i dizajniran je ne samo kao boot disk, već i za poslove keširanja i logovanja.

“Iako je M.2 format originalno dizajniran za klijent računare, njegove kompaktne dimenzije i visoke performanse ga čine atraktivnim za upotrebu u serverima“, izjavio je Tony Hollingsbee, SSD biznis menadžer u kompaniji Kingston EMEA. “DC1000B je namenski kreiran za najnovije servere sistem integratora i prvoklasnih OEM-ova koji koriste M.2 NVMe SSD-ove za boot ili ih konfigurišu kao lokale diskove za keširanje“.

DC1000B M.2 (2280) NVMe je SSD visokih performansi koji koristi najnoviji Gen 3.0 x 4 PCIe interfejs i 3D TLC NAND čipove. DC1000B nudi data centrima cenovno povoljno rešenje za boot disk sa sigurnošću da su kupili SSD namenjen za serversku upotrebu. Idealno je namenjen upotrebi u rackmount serverima kao interni boot disk, ali i u specijalnim sistemima gde postoji potreba za M.2 SSD-om visokih performansi sa zaštitom od gubitka napajanja (PLP). DC1000B je dizajniran da isporuči konstantne performanse serverske klase, niske latencije i mogućnosti koje se ne mogu naći na klijent SSD-ovima.

DC1000B je dostupan u kapacitetima od 240GB i 480 GB1 i podržan od strane petogodišnje garancije, besplatne tehničke podrške i legendarne Kingston pouzdanosti.