U vreme održavaja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, došlo je do privremene blokade Viber i WhatsApp aplikacija. Agencija za elektronske komunikacije Crne Gore naložila je svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber i WhatsApp, uz obrazloženje da su ovi servisi tokom dana upotrebljeni za neželjenu komunikaciju sa korisnicima.

Paulina Adès-Mével, predstavnica Reportera bez granica za područje Evropske unije i Balkana izjavila je da blokada aplikacija takve vrste u demokratskoj zemlji na dan parlamentarnih izbora predstavlja kršenje slobode govora i podložno je sumnji da se zvaničnici mešaju u izborni proces. Nakon gašenja ovih servisa, opozicione stranke su bile veoma aktivne na Facebook-u i Twitter-u.

Velika koalicija Ključ je na svojoj Fejsbuk stranici pozvala građane da izađu i glasaju: “Blizu smo cilja. Ostalo je još dva sata do prve demokratske i mirne promene vlasti. Ko još nije stigao da glasanjem za bolju i pravednu Crnu Goru da svoj mali doprinos velikoj pobedi slobodne Crne Gore, pozivamo ga da to učini”. Pored Reportera bez granica, ovakvu odluku osudili su i iz crnogorske Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, navodeći da je reč o “nezabeleženoj cenzuri internet-servisa na dan glasanja”