kodirajmo s Kodijem

Povodom Evropske nedelje kodiranja (od 15. do 23. oktobra), švajcarska agencija za softverski inženjering Namics vas poziva na promociju dečije knjige Kodirajmo s Kodijem, koja će se održati:

u sredu,  19. oktobra 2016. godine

sa početkom u 17:30h

Knez Mihailova 33 (levo krilo)

11 000 Beograd

 

Tokom promocije knjige Kodirajmo s Kodijem – ohrabrimo decu da stvaraju, biće predstavljena i adaptacija knjige na engleskom jeziku Coding with Cody – empowering kids to create. Za mališane će, pored grupnog čitanja na srpskom i engleskom, biti organizovane i kreativne radionice programiranja. Namics će donirati i englesku i srpsku verziju knjige u više od 50 biblioteka u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

Knjiga je nastala u cilju upoznavanja mališana sa osnovnim principima programiranja, odgovarajući na pitanje: „kako računar priča“. Kroz prve susrete sa upotrebom simbola u programiranju, deca će proći sa glavnim likom knjige, malim robotom Kodijem. Ilustracije su takve da najmlađi vizualizacijom mogu da nauče osnove HTML-a i progovore jezik računara, dok učestvovanjem u izboru, odgovaranjem na pitanja, direktno povezuju uzročno-posledični sled događaja.

„U knjizi Kodirajmo s Kodijem koristi se jednostavan ali jasan pristup naracije, kako bi se deca u najmlađem uzrastu, upoznala sa informatičkim veštinama. Razvoj kreativnog razmišljanja kod njih je od posebne važnosti, a pogotovo u današnjem dinamičnom društvu. Brzina kojom se informacije prenose, sveopšta povezanost uređaja i nezaustavljivi razvoj digitalnih tehnologija zahteva da se sa decom radi na veštinama koje će im pomoći u svakodnevnim aktivnostima“, ističe Ketrin Simon iz Namics-a.