Kompanija Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE), lider u pružanju bankarskih rešenja, označena je kao reprezentativni vendor u Gartnerovom „Tržišnom vodiču za otvorene unificirane platforme digitalnog bankarstva“, objavljeno je iz te kompanije.

 

„Kompanija Asseco SEE u izuzetnoj meri poznaje bankarski sektor i njegovu digitalnu transformaciju sa više od 15 godina iskustva u implementaciji rešenja za digitalno bankarstvo i osnovno (core) bankarsko poslovanje kod vodećih finansijskih institucija širom jugoistočne Evrope,“ rekao je Pjotr Jelenski, generalni direktor grupacije Asseco SEE. „Smatramo da to što nas je Gartner imenovao za reprezentativnog vendora čini vrednost koju naša rešenja nude klijentima jačom“, dodao je Jelenski.

 

Gartner je američka istraživačka grupa koja objavljuje publikacije o informacionoj tehnologiji. Gartnerove klijente čine velike korporacije, vladine agencije, IT i investicione kompanije. Osnovan je 1979. godine i ima preko 7.800 zaposlenih, među kojima 1.280 istraživača u 85 zemalja širom sveta.

 

Odricanje odgovornosti kompanije Gartner

Gartner ne podržava nijednog dobavljača, proizvod ili uslugu opisanu u svojim istraživačkim publikacijama i ne savetuje korisnike tehnologija da izaberu samo one dobavljače sa najvišim ocenama ili drugim oznakama. Istraživačke publikacije kompanije Gartner sadrže mišljenja istraživačke organizacije kompanije Gartner i ne treba ih tumačiti kao činjenično stanje. Gartner odriče svaku garanciju, izričitu ili podrazumevanu, u pogledu ovog istraživanja, uključujući bilo kakvu garanciju mogućnosti trgovine ili podesnosti za određenu svrhu.