Canon Selphy

Kompanija Canon pružila je podršku događaju „Urbana Zvezdara“ koji je održan tokom vikenda u Zvezdarskoj šumi, a koji za cilj ima „oživljavanje“ i promovisanje ovog dela grada kao idealnog mesta za sportske događaje, kulturne manifestacije i život mladih iz ovog kraja Beograda.

Kompanija Canon uz pomoć studenata fotografije VŠLPUSS-a i Canon EOS M5 fotoaparata, zabeležila je najzanimljivije trenutke i učesnicima akcije i gostima manifestacije poklonila fotografije odštampane na štampaču Selphy CP1200.

Neprofitno udruženje, osnovano radi razvoja Zvezdarske šume, Šumsko udruženje širokih ambicija, na parceli 78, u najvišem delu Zvezdarske šume koje je predviđeno za izletničke i rekreativne aktivnosti, 27. i 28. maja organizovalo je ovu akciju koja je okupila veliki broj porodica, mladih, ali i starijih sugrađana, sve u cilju demonstracije potencijala ove lokacije i oživljavanja njenih zapuštenih kapaciteta.

– Zaista nam je drago što smo dobili poziv da učestvujemo u jednoj ovakvoj akciji u Beogradu jer kompanija Canon i njeni zaposleni često pružaju aktivnu podršku projektima i organizacijama koje se bave životnom sredinom u zajednici u kojoj posluju, bilo da je to putem sponzorstva, donacija ili volontiranja. Nadamo se da će Zvezdarska šuma zaista postati lepo mesto okupljanja naših sugrađana. – izjavila je Katarina Vučković, marketing specialist za Canon CEE GmbH, predstavništvo u Srbiji.

Fotoaparat korišćen za fotografisanje aktivnosti tokom „Urbana Zvezdara“ događaja, EOS M5, četvrti je predstavnik EOS M sistema, koje odlikuje beskompromisan kvalitet i  specifikacije idealne za kreativnu fotografiju, dok su fotografije štampane na  SELPHY CP1200 malenom i prenosivom štampaču koji omogućava da fotografije sa mobilnih telefona, tableta ili fotoaparata budu odštampane na licu mesta.

Zahvaljujući Canonovoj tehnologiji slike dimenzija 10×15 centimetara gotove su za manje od minute, a uz to su jednako kvalitetne kao one iz fotostudija.

Fotografije sa događaja, za koje je korišćena Canon oprema biće selektovane, a najuspešnije će u narednom periodu biti prikazane u jednom od beogradskih izložbenih prostora.