Canon PowerShot SX620 HSCanon PowerShot SX620 HS

Kompanija Canon je ove godine prijatelj izložbe “Nova stvarnost” koja će biti postavljena u galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda od 28.7. do 20.8. 2016.

Na izložbi će biti predstavljeno deset mladih autora koji dolaze iz Novog Sada, Beograda, Novog Pazara i Bijeljine, a čiji su radovi pokazatelj kako se talenat neguje i razvija. Neki od njih su studirali fotografiju, ili su još uvek studenti, a neki nemaju formalno obrazovanje u ovoj oblasti, ali je talenat svih njih neosporan. Fokus njihovih radova je društvo i vrednosti koje propagira. Prikazuju položaj pojedinca, reakcije mase, borbu za opstanak, pravo na identitet, bunt mladosti, apatiju starosti… Od ulične i “snapshot” fotografije preko reportaže, koncepta i tzv. poetskog dokumentarizma, na jasan i direktan način komentarišu vreme čiji su svedoci i graditelji oni sami.

Ironično-kritički duh je dominantan baš kao što je savremena fotografija poslednje dve decenije postala najmoćnije i najoštrije sredstvo preispitivanja o svetu u kom živimo i koji stvaramo. Ovi mladi autori kroz fotografije direktnog pogleda oslobođenog pravila i kanona estetike, govore o novoj stvarnosti koja zahteva i nov pogled na svet.

Pre samog otvaranja izložbe poznati Canon fotograf, Zoran Mirčetić, održaće, sa početkom u 19h, predavanje o fotografiji i tehnikama uz pomoć kojih nastaje magija savršenih slika, a poseban akcenat biće na štampi fotografija kao vrlo bitnom aspektu njene prezentacije. Svi ljubitelji Canon opreme imaće priliku da se bliže upoznaju sa izloženim Canon DSLR aparatima, štampačima serije PixmaPro i G serije, kao i najtraženijim  Canon uređajem-prenosnim Canon Selphy štampačem.