Svesna da je bezbednost vrhunski prioritet za svaku firmu, kompanija Canon se udružila sa ekspertima u sajber bezbednosti, kompanijom McAfee, a kako bi svojim korisnicima pružila ne samo zaštitu od današnjih bezbednosnih pretnji, već i od budućih.

ZAŠTITA OD NEPOZNATOG

Zaštita štampača bi trebalo da bude jednostavna kao pritisak dugmeta. Zbog toga Canon imageRUNNER ADVANCE uređaji imaju bezbednost u osnovi svog dizajna. Canon razume rizike povezanosti u savremenom svetu i pošto malver napreduje brže nego ikada, kompanija stalno nastoji da svojim klijentima pruži najsavremenije u bezbednosti i inovacijama.

Partnerstvo kompanije Canon sa vodećim bezbednosnim ekspertima, kompanijom McAfee[1], osigurava da će korisnici dobiti  vrhunsku bezbednosti štampe. Kako se pretnje razvijaju, tako se razvija i McAfee Embedded Control Software, što znači da će vaše poslovanje stalno biti zaštićeno.

Takanobu Nakamasu, izvršni potpredsednik sektora Rešenja za dokumente u kompaniji Canon Europe kaže, „Kancelarija budućnosti evoluira, a sa njom i naši proizvodi. Mi razumemo da vaš uređaj više nije samo štampač, već povezano čvorište koje podržava brojne cloud aplikacije kako biste optimizovali tokove posle i unapredili produktivnost. Naše partnerstvo sa kompanijom McAfee pruža vam najažurniju bezbednost kako bismo vam pomogli da zaštitite svoje povezane uređaje od pretnji koje možemo da predvidimo danas, kao i od nepoznatih pretnji sutrašnjice.“

JEDNA KUPOVINA, BESKRAJNE INOVACIJE

Bezbednosna industrija se brzo kreće i Canon je stoga preuzeo korake da svoje korisnike ne ostavi nezaštićene. Redovna ažuriranja firmvera pružaju najnovije bezbednosne inovacije. Bez potrebe za skupom zamjenom hardvera, ulaganje korisnika se maksimizuje polugodišnjim ažuriranjima. Korisnici dobijaju najsavremenije funkcije i funkcionalnosti, uključujući McAfee Embedded Control Software koji će postati dostupan u predstojećoj verziji 3.9 ažuriranja firmvera.

„Želimo klijentima da pružimo najveću vrednost za njihovu IT investiciju. Kako se bezbednosno okruženje razvija, zaštita uređaja lako može da zastari. Svakim ažuriranjem firmvera, naši klijenti će dobiti najsavremenije inovacije i najbolja bezbednosna rešenja dostupna do kraja životnog veka uređaja,“ dodao je Nakamasu.

DOSLEDNOST I KONTROLA SA SVAKIM AŽURIRANJEM

Upravljanje bezbednosnim pretnjama u okviru flote uređaja može biti zahtevno. Zbog toga će kompanija Canon sarađivati sa kompanijom McAfee kako bi pružila belu listu autorizovanih aplikacija koja se konstantno razvija. Na taj način korisnici će biti bezbedni od nepoznatih aplikacija, nenamernih upada i malicioznih napada.  Canon tehnologija Unified Firmware Platform (UFP) čini upravljanje izuzetno jednostavnim, uz garanciju da se jednak kvalitet bezbednosti i korisničkog iskustva distribuira na svaki imageRUNNER ADVANCE uređaj.

 

„Kako broj povezanih uređaja u nekoj organizaciji raste, tako rastu i rizici od malvera i napada,“ kaže Brent Smith, direktor OEM prodaje, McAfee. „McAfee Embedded Control osigurava integritet sistema tako što dozvoljava samo autorizovan pristup uređajima i blokira neautorizovano izvršavanje. U današnjem okruženju savremenih pretnji, ovo udruživanje sa Canon-om smatramo da je pobedničko i da može da pomogne u pružanju kompanijama potrebnog uverenja da će njihovi poverljivi poslovni podaci ostati zaštićeni, čak i kako se kancelarijski tokovi posla sa dokumentima budu razvijali.“

„Kako kompanije budu nastavljale da prolaze kroz sopstvene digitalne transformacije, postaće sve važnije da proizvođači kancelarijske opreme integrišu funkcije sajber bezbednosti na nivou dizajna proizvoda,“ rekao je Keith Kmetz, programski potpredsednik za grafička rešenja, rešenja za štampu i dokumenta, IDC. „Udruživanje snaga inženjera za dizajn u kompanijama Canon i McAfee kako bi napravili MFP koji inkorporira te funkcije u sam uređaj predstavlja značajan korak u buduću industriju štampe.“