Kompanija Kaspersky Lab treću godinu zaredom zauzela je prvo mesto na TOP3 testovima internet bezbodnosti, dokazavši da njeni proizvodi nude najefikasniju zaštitu od sajber pretnji. U okviru nezavisnih testova koji su sprovedeni tokom 2015. godine, proizvodi kompanije Kaspersky Lab bili su među prva tri mesta više nego proizvodi bilo koje druge kompanije.

Godišnjim TOP3 testiranjem, koje je osmislila kompanija Kaspersky Lab, biva ocenjivan učinak više od 100 proizvođača koji su učestvovali u brojnim IT bezbednosnim testovima u vezi sa korporativnim proizvodima, kao i proizvodima za krajnje potrošače i za mobilne uređaje. Prilikom ovog rangiranja, u obzir su uzeta samo testiranja priznatih i nezavisnih laboratorija koje transparentno i jasno rade, kao što su AV-Comparatives, AV-TEST, Dennis Technology Labs, MRG Effitas i druge. Testiranja koja su sprovedena u okviru ovih programa ocenjivala su sve tehnologije zaštite protiv poznatih, nepoznatih i naprednih pretnji.

U okviru godišnjeg TOP3 testiranja kompanije Kaspersky Lab, svaka kompanija ostvarila je rezultat zasnovan na broju prva tri mesta koja su osvajali njeni proizvodi, kao i nagrada koje je primila u odnosu na broj testiranja na kojima je učestvovala. Proizvodi kompanije Kaspersky Lab tokom 2015. godine testirani su u okviru 94 nezavisna istraživanja, od čega su na 60 zauzeli prvo mesto, što predstavlja najbolji rezultat u IT bezbednosnoj industriji. Proizvodi kompanije Kaspersky Lab takođe su postigli veći procenat (82 odsto) kada je reč o zauzimanju jednog od prva tri mesta nego bilo koji drugi proizvođač.

„Informacije o IT bezbednosti koje posedujemo, a koje smo prikupljali tokom prethodne decenije, predstavljaju našu glavnu snagu i pokreću nas da svakodnevno radimo na razvijanju zaštite za krajnje korisnike. Pored toga, tehnološka stručnost koju poseduju zaposleni u našoj kompaniji omogućuje nam da razvijemo tehnologiju za buduće generacije koja će im omogućiti da se uspešno odbrane od budućih sajber pretnji, tako što će im biti dostupna sveobuhvatna i najkompletnija dostupna zaštita ”, izjavio je Nikita Švetsov (Nikita Shvetsov), izvršni tehnološki direktor u kompaniji Kaspersky Lab.

„Još jedno prvo mesto koje smo osvojili na TOP3 testiranju dokazuje da naš pristup i mogućnosti naših proizvoda predstavljaju snažnu i pouzdanu zaštitu za naše korisnike, mala i srednja preduzeća, kao i velike kompanije”, dodao je Nikita Švetsov (Nikita Shvetsov).

Neke od drugih IT bezbednosnih kompanija čiji su proizvodi učestvovali na TOP3 testiranju jesu: Avast, AVG, Avira, Bitdefender, BullGuard, ESET, F-Secure, G DATA, Intel Security (McAfee), Microsoft, Panda, Sophos, Symantec, Trend Micro. Testiranja su, između ostalog, podrazumevala rezultate učinka bezbednosnih rešenja kada je u pitanju detekcija malvera i njegovo uklanjanje, bezbednost mobilnih uređaja, anti-fišing tehnologija i mogućnost opcije za roditeljsku kontrolu.